Dit weekend staat in het teken van bekerwedstrijden en/of inhaalwedstrijden. Voor Capelle en Brielle geldt het eerste. Deze twee teams zullen het tegen elkaar opnemen in de 1e ronde van de KNVB districtsbeker.

Capelle komt uit in de sterke Hoofdklasse A en bezet daarin de 10e plaats met 13 punten na 10 wedstrijden. Zij wisten er hiervan vier te winnen, speelde één keer gelijk en gingen vier keer onderuit. Voor Capelle is dit de eerste wedstrijd in de beker. Teams uit de Hoofdklasse zijn automatisch geplaatst voor de 1e ronde en namen niet deel aan de groepsfase.

De tegenstander, VV Brielle, is actief in de aantrekkelijke 1e klasse B. Op voorhand werd Brielle als één van de vele titelkandidaten beschouwd maar ze begonnen matig aan de competitie. Op dit moment hebben zij 10 punten vergaard uit zeven wedstrijden en staan ze op de 9e plek op de ranglijst. De laatste twee wedstrijden leverden een overwinning op tegen respectievelijk Forum Sport en lijstaanvoerder SHO. Brielle wil deze lijn vast en zeker doortrekken. In de groepsfase rekende Brielle af met Hellevoetsluis, Meeuwenplaat en Oostkapelle.

Op Sportpark ’t Slot in Capelle aan den IJssel wordt zaterdag om 14.30 afgetrapt en staat onder leiding van de heer Greveling.

Geef een reactie