“Trouw”, zegt Ronald van der Hoeven als hem wordt gevraagd naar de kenmerk van een sponsor van VV Stolwijk. In de periode van corona kon de club blijven bouwen op die loyaliteit.

“Nee hoor”, vervolgt de voorzitter van de sponsorcommisse, “ze zijn niet weggelopen. Dat had ik ook niet verwacht hoor. In een dorp sleep je elkaar door de moeilijke tijd heen.”

Dominos_voorjaar2021

De steun van die sponsors was de afgelopen anderhalf jaar, waarin nauwelijks gevoetbald werd, erg belangrijk. Er stond door het wegvallen van inkomsten uit de kantine veel druk op de financiën. “Dan is het prettig dat een deel van je inkomsten er wel zijn. Naast de contributie zijn sponsorgelden daar een belangrijk onderdeel van.”

Van der Hoeven is zelf ook één van die trouwe sponsors. Ondanks drukke tijden – hij heeft een installatiebedrijf (‘de energiepompen zijn niet aan te slepen’ – maakt hij ruimte voor zijn club. “Dat doe ik niet alleen hoor”, corrigeert hij. “We hebben een grote groep commissieleden. Dat is ook nodig, want sponsorig is vaak maatwerk. Er gaat toch de nodige tijd zitten in het bezoeken van een sponsor.”

Stolwijk maakt onderscheid tussen bordsponsoring en zogenaamde ABC-sponsors. “Dat zijn bedrijven die een pakketje afnemen. Welk pakket dat is, hangt volledig af van de wensen van die sponsor. Het is maatwerk. De één wil een bord en een team sponsoren. De ander met naam op de koffiebekertjes.”

Koffiebekertjes? Van der Hoeven, lachend: “Ja, dat komt uit mijn eigen koker. Niet dat ik dat zelf bedacht heb, maar ik heb het een keer gezien bij een club in Rotterdam. Dat moeten we ook doen, heb ik gezegd. Je wilt niet weten hoeveel koffie er op een willekeurige zaterdag doorheen gaat, dus het is een goede manier om je bedrijf in de spotlight te zetten.”

_NEW_Fysiotherapie Rozenburcht_250097

De sponsorcommissie staat sowieso open voor creatieve geesten en ideëen. “We denken nu om de kleedkamerdeuren te laten sponsoren. Met dat idee lopen we al een tijdje. De architect van het nieuwe kleedkamergebouw was er geen fan van, maar het idee is nog niet uit ons hoofd verdwenen.”

Trouwe sponsors, daar heeft Stolwijk er heel veel van. “Onze hoofdsponsor, transportbedrijf Zijderlaan, staat al jaren op het shirt van het eerste.”

Eén keer per jaar organiseert de sponsorcommissie een activiteit voor de sponsors. “Dan bezoeken we samen een wedstrijd in het betaalde voetbal of doen een bier- of wijnproeverij. Door de beperkingen vanwege corona hebben we dat de afgelopen seizoenen niet kunnen doen, maar zodra het kan gaan we dat ook weer oppakken.”

Voor meer informatie over VV Stolwijk, klik hier.
Meer artikelen lezen over VV Stolwijk, klik hier.