Bij CKC smaakt geen biertje hetzelfde

De fijnproevers onder de bierliefhebbers komen aan hun trekken bij CKC. Daar heeft George Stam, voorzitter van de barcommissie, gezorgd voor een uitgebreide kaart. “Er is vraag naar, anders zouden we het niet doen.”

In de meeste kantines is één tapbiertje te krijgen. Dat was in het verleden ook zo bij CKC. “Onze vaste leverancier is Hertog Jan”, vertelt Stam. “Op een gegeven moment heb ik eens aangeslingerd of het geen idee was om een extra biertje in het assortiment op te nemen. We hadden vier pompen, dus dat was geen probleem. Toen hebben we Leffe, een Belgisch biertje, erbij genomen. De reacties van de bezoekers waren zeer positief, vandaar dat we het verder zijn gaan uitbreiden met bokbiertjes.”

“We hebben meestal vier soorten biertjes op de kaart staan. Die wisselen we af naar gelang de jaargetijden. Zomers is dat Weizener, een wit biertje, voor de winter Grand Prestige.”

“De vertegenwoordiger van onze leverancier heeft wel eens gezegd: jullie nemen meer speciaal bier af dan menig café in Rotterdam. Dat is wel een teken dat het gewaardeerd wordt. Ik kan het zelf wel leuk vinden, het bier moet wel gedronken worden. Inmiddels hebben we ook zes pompen, capaciteit zat dus.”