Xerxes

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal om die meestal plaatsvinden in de kantine. De vorige week spraken we met de mannen van Virtus 6, deze keer is het aan de heren van XerxesDZB 3.

XerxesDZB Zaterdag 3 komt uit in de vierde klasse en vertegenwoordigt de vierde plaats op de ranglijst in de competitie. Na tien wedstrijden te hebben gespeeld wisten ze vijf keer te winnen, speelden ze één keer gelijk en verloren ze de overige vier wedstrijden. Dit brengt ze op een puntentotaal van zestien punten uit tien wedstrijden.

In de komende dagen kan u interviews verwachten met de speler en trainer van het elftal Tommy Pronk, speler Patrick Hazenberg en ‘captain derde helft’ Jordy den Haan. Deze drie spelers, met ieder zo zijn eigen taak, nemen ons mee in de wonderlijke wereld van de onderste klasse van het amateurvoetbal.

Het team heeft zo ook een eigen Instagram account, waarop grappen worden gemaakt. Het telt bijna de vierduizend volgers. Op deze pagina wordt zo op geheel eigen wijze ook de opstelling gepresenteerd. Hierbij het Instagram account. Naast dit, worden er foto’s gemaakt van de teamleden en zijn deze terug te zien in komische posts van het team.

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com

Meer informatie over Xerxes vindt u hier.

Wilt u XerxesDZB 3 op de voet blijven volgen, dan klikt u hier.
Of lees hier een ander artikel over XerxesDZB.