XerxesDZB-3-

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Afgelopen week heeft u kunnen lezen over het derde elftal van XerxesDZB uit Rotterdam, Vandaag zetten we alle voorbeschouwingen voor komende wedstrijd nogmaals op een rijtje voor u.

Het vriendenteam staat op dit moment op de vierde plek. Tegenstander, Lekkerkerk 3 staat momenteel stijf onderaan. Uit elf wedstrijden heeft de tegenpartij één punt weten te sprokkelen.

Jordy den Haan, ‘captain derde helft’, kijkt met een knipoog naar aankomende wedstrijd. “Onze laatste wedstrijd was thuis tegen de koploper, Dilettant 3. Ondanks een batterij aan kansen van onze kant, verloren we de wedstrijd met 0-1. Het lag niet aan onze spits. Volgens onze spits. Zonde, want met een overwinning hadden onszelf stevig op de derde plek op de ranglijst gevestigd.  Na deze wedstrijd zijn we drie weekenden vrij geweest. Aankomend weekend wordt er namelijk gecarnavald, dat is traditie, zelfs al hebben de meeste inmiddels een kind thuiszitten dat ongeveer de leeftijd heeft van de gemiddelde bezoeker van Cafe de Bruine Pui. En afgelopen weekend was tweederde van het team een weekendje weg. Punten scoren, zodat ze volgende week dus kunnen carnavallen. De eerstvolgende wedstrijd is tegen Lekkerkerk 3, dat laatste staat met 1 punt en een doelsaldo van -42. Ons kennende worden dat dat weekend 2 punten. Behalve als Tommy fit is. Dan worden het er 4.” (Lees het volledige artikel met Jordy den Haan hier.)

Tommy Pronk, speler van XerxesDBZ, denkt aan beter resultaat dan de vorige keer. “Vriendenteams, op dit niveau speel je daar ook tegen. Wat de kans dus groot maakt dat je zomaar even een maandje vrij bent. Komende week is carnaval en daar zullen we weer staan als één team die elkaar steunt, vooral na twintig bier, kom op neem er nog één. Daarna spelen we waarschijnlijk vier thuiswedstrijden op rij, om te beginnen tegen Lekkerkerk drie, deze jongens hebben zich al veilig gespeeld voor de res. Vijfde klasse van volgend seizoen.  Hopelijk komen er dan woensdag elf man trainen, want dan hoeven we ook niet moeilijk te doen wie er dan gaan spelen in het spektakelstuk.  Laatste wedstrijd was thuis tegen de koploper. Nu konden we zien dat wij niet zo veel onder doen voor andere tegenstanders, maar dan moet de bal er wel in. Vijf open kansen en 0-1 verloren. Achteraf een mooi dagje, want er was een live zanger op de club. (Lees het volledige artikel met Tommy Pronk hier.)

Het duel uit de vijfde klasse zal 29 februari plaatsvinden in Rotterdam. Om 13:00 zal het balletje gaan rollen, waardoor er rond 17:00 genoten kan worden van een derde helft in de kantine. Wij van het VoetbalJournaal wensen zowel XerxesDZB 3 als Lekkerkerk 3 veel succes. Game on!

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com

Meer informatie over XerxesDZB vindt u hier terug.