Capelle

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met Tim van Dam, ‘captain derde helft’ van Capelle 6.

In het dagelijks leven is Tim vrachtwagenchauffeur. “Ik vervoer zeecontainers. Dit doe ik al bijna tien jaar met alle plezier, wat extra beweging kon ik dus wel gebruiken.”

“Het ging ongeveer vijf jaar geleden uit met mijn toenmalige vriendin. Ik ging toen maar weer een beetje voetballen met wat gasten. In de openingsfase van het seizoen ging ik mee om te kijken en na de tweede keer mee te zijn geweest werd er gevraagd wie ik nou eigenlijk was. Van het een kwam het ander en na een uurtje of twee bussen en alle bierslokken aan mijn werden gegeven heb ik eerst boven de pot gehangen. Mijn zogenaamde inburgering was geslaagd” grapte van Dam. Hij heeft na zijn inburgering afgezworen van het bier. “Ik ben afgestapt van het bier en drink nu alleen nog maar baco. Het werkt veel beter” lachte Tim.

De vlagger binnen het team liep een blessure op, waarna ‘de captain van de derde helft’ het stokje heeft overgenomen. “Sta je dan langs de lijn. Ik had nog nooit gevoetbald op een vereniging en kreeg dat vlaggetje in m’n klauwen. Het was mijn taak om dat te doen tegen teams als Quik Boys 2, Katwijk 2 en noem het maar op. Het ging best aardig, al moet ik zeggen.”

De sfeer is volgens hem aardig goed. Hij is dan ook zeer blij dat hij deel uitmaakt van deze ploeg. “Onze captain had het idee om aan het begin van het seizoen lootjes te trekken zodat iedereen een medespeler aangewezen kreeg en we over elkaar liedjes moesten maken en na een winstpartij er één of twee mensen het ten gehore mochten brengen. Dat leverde uiteraard hilarische teksten op.”

Het mooiste moment van de chauffeur is de wedstrijd tegen PKC. “Waar ik in een invalbeurt in de tweede helft een panna maakte met een subtiele voetbeweging aansluitend een steekpass assist op een goal en later zelf nog scoorde in de wedstrijd met een intikker. De triple was compleet voor mij dit duel! De mooiste wedstrijd van het team was thuis tegen Swift Boys. Zij waren op dat moment de nummer twee en onze enige overgebleven uitdager. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld. In de eerste helft kregen de bezoekers drie gele kaarten binnen twintig minuten. Niet van geprofiteerd maar uiteindelijk wel een stabiele 2-0 op het scorebord. Waarna Remy, koud in het veld, met een geplaatst schot in de kruising de beslissing bracht, 3-0. In die actie je kruisband afscheuren, hoe krijg je het voor elkaar. Zodoende is Rémy nu onze trainer verassend genoeg. Deze goal van Rémy kreeg ook nog de Puskas award van het team op de jaarlijkse barbecue! Terecht verdiend!

Meer informatie over Capelle vindt u hier.

Wilt u Capelle 6 op de voet blijven volgen, dan klikt u hier.
Of lees hier een ander artikel over Capelle.