XerxesDZB

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met Patrick Hazenberg, speler van het ‘sterrenteam’ XerxesDZB 3.

Patrick speelt sinds dat hij kan voetballen bij DZB, wat later XerxesDZB is geworden. “Vanaf de JO19 kwam ik terecht in dit vriendenteam met Jordy en Tommy. In de loop van de tijd zijn er mensen bij gekomen en weggegaan. Het voetbal is er beter op geworden, omdat jongens die klaar waren met het selectievoetbal, bij ons kwamen ballen.”

De sfeer binnen het team is dan volgens hem aardig goed. “Het zijn gezellige gasten die allemaal wel een balletje kunnen trappen, maar het is wel een bizar zooitje bij elkaar. Geregeld duiken we met elkaar de stad in en dat blijft niet bij drie biertjes. Met een aantal uit het team ben ik ook een aantal jaar geleden in de zomer op vakantie geweest. Na de wedstrijd beginnen we direct met de derde helft, met een kratje in de kleedkamer. Later verkassen we naar de kantine waar we blijven hangen en vaak een patatje eten.”

Op het veld wilt er volgens Patrick altijd gewonnen worden. “We durven elkaar dan ook serieus toe te spreken, alleen na het laatste fluitsignaal zijn we weer beste maatjes van elkaar. Na de wedstrijd zitten we aan de bar, lachen we om het geen wat tijdens de wedstrijd gebeurde en maken we er altijd wel een leuke zaterdag van. Daarnaast doen we uitjes met elkaar en komen we op elkaars verjaardagen. Het is echt wel veel meer, dan alleen een voetbalteam en dat hoop ik nog echt lang te kunnen volhouden.”

“Ik voetbal elke zaterdag met mijn beste vrienden in een team en ik zie ze elke week twee keer. Iedereen heeft het druk, maar op de afgesproken tijden lekker ballen met elkaar. Als ik met voetbal zou stoppen zou ik alle jongens dan ook blijven zien, alleen niet twee keer per week.

In het interview met Jordy was te lezen dat een teamgenoot ziek was geworden, dit brengt mooie, maar vooral emotionele verhalen naar boven, waaronder een wedstrijd tegen Blijdorp. “In het jaar dat Erwin zo ziek was, speelde we een wedstrijd tegen Blijdorp. Zij stonden tweede en wij stonden bovenaan. Wij wonnen daar met 0-5, we waren na dit duel gekroond als kampioen. Erwin zelf kon niet meedoen, wel moedigde hij ons aan langs de kant. Voor ons was dit dan ook extra motivatie, omdat hij niet kon meedoen. Het was op een prachtige zomerse dag, die nog lang duurde. Dat was voor mij wel de wedstrijd die ik voor altijd zal blijven herinneren.” Patrick mistte de week daarop het kampioensduel, omdat hij in Newcastle zat. “Voor mij was het hét duel tegen Blijdorp, wat veel voor mijn betekende.”

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com

Meer informatie over XerxesDZB 3 vindt u 
hier terug.
Of lees 
hier het vorige artikel uit de rubriek met speler en trainer Tommy Pronk.