rijnmond-poortugaal-jordi-dekker-barendrecht-ridderkerk

Na de overwinning in de eerste wedstrijd na de winterstop op ‘concurrent’ Neptunus-Schiebroek heeft sv Poortugaal een voorsprong van twaalf punten. “De verleiding is groot om aan het kampioenschap te denken, maar het is beter om dat nog even niet te doen”, waarschuwt Jordi Dekker (24) zijn ploeggenoten. “We zijn pas halverwege de competitie. Zo goed kan het bijna niet blijven gaan.”

De creatieve middenvelder van de fusieclub had weinig bedenktijd nodig om tijdens de competitiebreak in december en januari zijn jawoord voor een nieuw seizoen aan sv Poortugaal te geven. De komst van de Barendrechter heeft het team van trainer Peter Klomp veel goeds gedaan, andersom heeft Dekker zelf waar hij jarenlang al op wachtte: een basisplaats.

Bij zijn vorige club Smitshoek was dat niet altijd het geval en dat vrat aan de bij  de Barendrechtse club opgroeide Dekker. “Ik zat er dicht tegenaan, maar voor mijn gevoel net niet dicht genoeg. Ik mocht heus niet klagen over de wedstrijden die ik vorig seizoen met Smitshoek speelde. Dat waren er twintig in totaal, maar daarvaan waren er acht als invaller. Ik had niet het idee dat mijn positie in dit seizoen zou veranderen. Ik wilde per se alles spelen.”

Het was eigenlijk zijn tweede grote transfer in zijn leven. Een paar jaar geleden koos hij bewust om kraanmachinist te worden bij een kleiner bedrijf in de haven. “Met die continu diensten kon ik het voetbal wel vaarwel zeggen.  Daar vind ik voetbal nou net weer te leuk voor, vandaar dat ik bewust gekozen heb voor een bedrijf waar ik van acht tot vijf werk.” Hij moest er wel veel voor inleveren: hoogte vooral. Als kraanmachinist gaat hij nu de lucht in tot maximaal twaalf meter.

Inleveren deed hij met zijn overstap naar sv Poortugaal ook op niveau,want Smitshoek is immers een hoofdklasser. Poortugaal is dat (nog) niet. “Ik heb goed geluisterd  bij de gesprekken met de club”, zegt Dekker. “De club heeft ambities. Er is slim ingekocht. Er stond al een aardige selectie, maar met gerichte versterkingen is gewerkt aan een veel betere balans. Daarnaast hebben we een sterke bank. Ik denk dat zeventien, achttien spelers het op basis van hun kwaliteiten verdienen om in een te staan.”

“Vanaf het begin klopt het. In de voorbereiding wonnen we alles al, dat hebben we voorgezet in de competitie. Na de eerste vier overwinningen zijn we in een soort flow terechtgekomen. Het is qua prestatiecurve te vergelijken met Liverpool. Ik weet  nu precies hoe die spelers zich voelen. Je krijgt iets onoverwinnelijks over je. Hoe dat is? Heerlijk.”

Hij drukt met zijn creatieve oplossingen een belangrijke stempel op het spel van zijn ploeg. “Ik ben tevreden over mijn rol, alleen het scoren kan nog wel wat beter.” “Het is niet dat ik vaak voor de goal kom. Onze spitsen zijn ook vreselijk snel. Als die de vaart erin hebben, haal je ze niet meer in”, aldus Dekker, die tegen Neptunus-schiebroek zijn derde competitiegoal maakte.

Hoe groter de voorsprong wordt, des te vaker Dekker en zijn teamgenoten zullen worden geconfronteerd  met het ‘k-woord’. “Het kampioenschap is nog wel ver weg en daar zijn en moeten we nog helemaal niet mee bezig zijn”, beweert hij.

Meer informatie over SV Poortugaal? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over SV Poortugaal.