MAASDAM – De jeugd van FC Binnenmaas kreeg eind maart demotrainingen, georganiseerd door Excelsior Rotterdam. Het initiatief voor deze trainingen kwam voort uit de samenwerking tussen FC Binnenmaas en Excelsior Rotterdam.

Serge Bonte (hoofdtrainer JO10) en Patrick de Werk (hoofdtrainer JO15) hadden in goed overleg met de jeugdopleidingshoofden Patrick van Gils en Marius Heinerman afgestemd wat de te trainen doelen waren. Deze trainingen stonden namelijk in het teken van het opleiden van de trainers van FC Binnenmaas, de invulling door Excelsior sloot aan bij de visie van FC Binnenmaas. Serge Bonte gaf de training met twintig enthousiaste jongens van JO10 en JO11.

Bij de bovenbouw werd de training afgewerkt onder leiding van Patrick de Werk. De enthousiaste jongens en meiden van JO15-1 zorgden voor de invulling van de training. Na de warming-up was er aandacht voor een tactische training, waarna we werd afgesloten met een partij 9×9 om de training in de praktijk toe te passen. Met de trainingen kregen de trainers binnen FC Binnenmaas weer wat tools aangereikt om in de praktijk toe te passen en zo weer een stapje te maken binnen de jeugdopleiding van de club.