Hij is pas 25 jaar jaar oud en staat nu al in de geschiedenisboeken als de meest scorende speler van DBGC 1. Jeroen Sep is trots op deze statistiek, maar ook bescheiden. “Mijn medespelers weten me goed op waarde te schatten, ik ben ze dankbaar.”

Begin april scoorde Jeroen Sep zijn 129ste treffer in het blauwe shirt van DBGC. Hierdoor passeerde de aanvaller clubfenomeen Hans Teyn op de eeuwige topscorerslijst van de vereniging uit Oude-Tonge. In totaal maakte de spits dit seizoen 22 goals en nu het seizoen achter de rug is, staat zijn huidige aantal op 135 doelpunten voor de zaterdagtweedeklasser. “Ik vind het leuk om de cijfertjes in de gaten te houden”, zegt Sep. “De jongens in het team komen meestal naar mij toe als ze dingen willen weten. Uitslagen van twee seizoenen geleden dreun ik zo op en ik houd ook bij hoeveel iedereen speelt, hoeveel assists iedereen verstuurt en wie er wekelijks scoort.”

SCHIETEN MET TWEE BENEN
Vooral dat laatstgenoemde onderwerp vindt Sep interessant. Scoren is als doping voor de rappe aanvaller. “Als we winnen en ik heb geen goal gemaakt, dan baal ik daar stiekem een beetje van. Maar gelukkig krijg ik elke wedstrijd sowieso kansen om te scoren.” Sep vindt het leuk dat hij nu ‘all-time topscorer’ is van DBGC, maar geeft de credits hiervoor graag aan zijn teamgenoten. “Ik ben zeker niet de beste speler uit ons team, maar de jongens weten me goed op waarde te schatten. Ze weten hoe ze me moeten aanspelen. Bovendien knappen sommige spelers het ‘vuile werk’ achterin op, waarna ze in een aanval mij aanspelen. Met mijn diepgang en handelingssnelheid kan ik voor veel gevaar zorgen, zeker omdat ik met twee benen goed kan schieten.”

Hoewel hij het clubrecord in handen heeft, speelt Sep pas enkele jaren in het eerste team van DBGC. In zijn jeugdjaren speelde de spits bij NTVV, maar op zijn negentiende maakte hij de overstap naar de buurman uit Oude-Tonge. DBGC speelde toen al mee om de prijzen in de derde klasse en de spits voelde zich er direct thuis. Maar uitgerekend in het seizoen dat de club in die klasse kampioen werd, speelde Sep een jaartje bij SHO in Oud-Beijerland. “Ik ben blij dat ik daar één seizoen in de eerste klasse heb gespeeld, maar wilde hierna graag terug naar mijn oude cluppie DBGC. In dat team spelen mijn vrienden en iedereen kent mijn kwaliteiten: gelukkig was ik weer welkom bij mijn terugkeer”, zegt hij grinnikend.

Het is niet gek dat ze bij DBGC blij waren met de terugkeer van Sep: de aanvaller reeg na zijn terugkomst de goals zoals gebruikelijk aaneen in het blauwe shirt. In het seizoen na de promotie eindige de club als tweede, vorig jaar tiende en in het afgelopen voetbaljaar finishte DBGC op plek zeven. “Vooral het seizoen waarin we tweede werden was fantastisch”, zegt Sep. “Maar ook nu hebben we nog een goed team. Ons elftal is jong en de spelers hebben veel potentie. Volgend seizoen zit er veel meer in dan de zevende plaats”, denkt hij. In het voetbaljaar 2019/2020 gaat Sep er alles aan doen om zijn doelpuntenrecord verder aan te scherpen. Wat was zijn mooiste goal van al die 135 treffers? De hersens van de spits kraken bij het aanhoren van die vraag. “Phoe, dat weet ik eerlijk gezegd niet. Maar ik heb veel mooie volleys gemaakt, dat is een specialiteit van me.”