Het liefst hadden wij als redactie CR7 willen interviewen, maar helaas moeten wij genoegen nemen met YB7. Ook wel bekend als Yoeri Beekmans. De geboren Rotterdammer speelt heel zijn leven al bij Xerxes en is na een klein avontuurtje bij SVS sinds dit jaar weer terug op het oude nest.

Y. Beekmans is in de E’tjes (O10) begonnen bij Xerxes DZB en heeft alles doorlopen.
Hij begon als spits, speelde af en toe aan de rechterflank en heeft op een blauwe maandag ook nog centraal achterin gestaan. “Het liefst sta ik voorin, beetje doelpunten maken, maarja dat wilt iedereen in het amateurvoetbal toch?” Antwoord Yoeri lachend.

Nu speelt hij in een vriendenteam bij Xerxes in het zesde elftal als linksbuiten.
“Vorig jaar speelde wij bij SVS, omdat bij Xerxes geen plaats was voor ons. Dat was jammer maar wij hebben onze voeten laten spreken en zijn het derde seizoen bij SVS kampioen geworden.” Hierdoor mochten de mannen weer terugkeren bij de club waar hun hart ligt.

Een vriendenteam brengt ook enige problemen met zich mee. Afmeldingen en smoezen komen vaak voor, zo ook bij Xerxes 6. “Laatst kon er iemand niet komen trainen, want het regende en hij mocht niet ziek worden, want hij moest de volgende dag naar de tandarts. Echt de meeste rare smoes die ik gehoord heb in de kelderklasse,” lacht Yoeri.

Naast slechte smoesjes is een volledig elftal op de been krijgen ook erg lastig. “Vorige wedstrijd hadden wij precies 13 man. Dit kwam door festivals, werk en vakantie. Wij moesten zonder keeper starten want die was zijn shirt vergeten en moest 5 minuten voor de aftrap snel naar huis om hem te halen. Maar het mooiste was onze dertiende man die dacht dat we om 15:00 uur speelde in plaats van 12:00 uur. Dus die was nog rustig aan het werk en kwam om 15:00 uur aankakken.”

De derde helft vind altijd plaats op het terrein bij Xerxes DZB. “Ook toen wij bij SVS speelde gingen wij na de wedstrijd naar Xerxes om daarna te genieten met een lekker drankje. Het is echte clubliefde gebleven ook al speelde wij bij een concurrent. Dat er geen ruimte was voor ons bij Xerxes begrepen wij ook volkomen, des te blijer zijn wij dat er nu weer gevoetbald mag worden bij Xerxes.” Zegt Yoeri trots.

Yoeri wil graag nog één persoon in het bijzonder in het zonnetje zetten. “Michael Vink, onze rechtsback. Hij kan totaal niet voetballen, maar hij doet wel zijn best en dat mag weleens gewaardeerd worden.”

Tekst: Lars Berghout