timoyasamin-vvor

Timo begon als negen jarige bij VVOR, “mijn buurjongen speelde toen bij VVOR waardoor mijn vader besloot mij daar ook in te schrijven. Ik speel hier nu al 11 jaar. Sinds vorig seizoen (2019/2020) speel ik in de selectie van VVOR, waar ik het erg naar mijn zin heb. Ik speelde het gehele seizoen bij het tweede elftal, maar heb ook mijn debuut mogen maken in het 1ste elftal. Helaas liep ik na de winterstop een liesblessure op wat voor roet in het eten zorgde en de coronamaatregelen waren ook geen hulpfactor”.

cathay_internetbalk_v2
Timo is woonachtig in Rotterdam. Hoewel hij in Rotterdam woont is hij geboren in Amsterdam, waar de liefde voor voetbal begon. “Ik studeer nu commerciële economie aan de hogeschool van Rotterdam. Momenteel loop ik stage bij Economy Online Marketing, een bedrijf gevestigd in Delft. Naast mijn stage werk ik ook bij de Jumbo waar ik elke zondag te vinden ben”.

“Het huidige seizoen gaat niet zo heel lekker, maar begon wel goed. Ik werd gevraagd om voor 1 een oefenwedstrijd mee te spelen tegen VV Rhoon. Tot mijn grote verbazing stond ik in de basis bij 1 en speelde een hele sterke eerste helft. Na de wedstrijd kwam de trainer naar mij toe en vertelde mij dat ik goed had gespeeld, maar omdat ik de eerste competitiewedstrijd niet aanwezig kon zijn door een trouwerij werd mij ook gelijk duidelijk gemaakt, dat ik mijn plek in het eerste ‘’verloren’’ had. Bij 2 speel ik niet slecht alleen winnen lukt nog niet, maar daar gaan we binnenkort verandering in brengen”.

Een hoogtepunt binnen Timo zijn carrière was het aanvoerschap wat hij beleefde in de JO19-1. “Dit is het jaar dat we kampioen zijn geworden met dit team. Het was 10 jaar gelden dat VVOR A1 kampioen was geworden, dus dat was wel een mooie gebeurtenis. In dit seizoen was ik ook nog eens goed voor 3 goals uit 3 vrije trappen en talloze assists waaronder een beslissende tegen Spijkenisse A3 thuis”.

“Het ergste wat ik heb meegemaakt is dat ik mijn enkel brak tijdens een wedstrijd. Ik speelde in de B1 en mocht een wedstrijd meespelen met de A1 tijdens deze wedstrijd brak ik mijn enkel en benadeelde mijn eigen team voor 6 wedstrijden. Ook had ik vorige seizoen een scheurtje in mijn lies waardoor ik na 3 januari geen wedstrijd meer heb gepeeld”.

Als voorbeeldvoetballers ziet Yasamin Sergio Ramos & Matthijs de Ligt. “Deze twee spelers staan ten eerste op de dezelfde positie als ik sta en spelen bij mijn favoriete clubs. Naast dat vind ik dat ze allebei iets bijzonders hebben neergezet als voetballers. Ramos met Real 4 Champions League winnen en Matthijs de Ligt als 17-jarige in de finale van de Europa  staan en heel ver komen in de Champions League”.

Timo heeft een aantal rituelen voor hij op zaterdag aan de wedstrijd kan beginnen. “Het begint op donderdag na de training dan begin ik al met het innemen van Magnesium tabletten en tonic. De reden voor de consumptie van deze producten is om kramp in mijn kuiten te voorkomen, aangezien dat vaak voorkomt. Omdat ik de laatste jaren mijn haar wat langer in model heb, speel ik ook met een haarbandje in. Soms is het niet eens nodig, maar heb ik hem alsnog op. Als laatste spring ik altijd 4 keer voor de wedstrijd begint en 6 keer als de 2de helft begint”.

Binnen de Organisatie heeft Timo lovende woorden over Sylvia ook wel tante Syl genoemd. “Sylvia wast elke zaterdag en zondag alle kleding van de selectie , staat in de kantine en maak ook nog eens foto’s van 1 en 2. Ze doet zoveel voor de selectie en VVOR en ik voel niet altijd dat ze even gewaardeerd wordt door iedereen. Daarom mijn complimenten naar haar dat ze er elke zaterdag, zondag, dinsdag en donderdag zich inzet voor ons. Buiten VVOR spreek ik haar ook elke zondag als ze bij mij aan de kassa staat”.

Buiten het voetbal om vind team het ook leuk om zit met andere sporten bezig te houden en dan vooral als het gaat om basketbal, “Ik kijk graag naar wedstrijden uit de NBA”.

“Wat voetbal zo belangrijk maakt voor mij is dat het naast mijn liefde voor de sport, ook een gewoonte in mijn leven is geworden. Ik voetbal al 11 jaar en nog steeds met veel plezier. Als ik ooit zou stoppen dan ga ik de zaterdag echt heel erg missen en weet niet of ik dit kan aan zou kunnen.  It is just a lifestyle”.

“Voor de toekomst is het nog graag mijn ambitie om basisspeler te worden bij het eerste elftal”

Een Blik op komend seizoen vind Timo moeilijk te voorspellen. “Door corona vind ik het lastig deze vraag te beantwoorden, maar we hebben nog 0 punten en ik zeg niet dat we kampioen gaan worden. Ik ben van mezelf niet heel optimistisch, maar ik wil graag in die tweede klasse blijven en ga daar op het veld alles voor doen”.

Wij wensen Timo en VVOR veel succes dit seizoen!

Klik hier voor meer artikelen over VVOR
Klik hier voor meer informatie over VVOR