tim-schoonheijm-sc-feyenoord

Tim Schoonheijm (27) is in het dagelijks leven verkoper naast dit is hij ook speler van SC Feyenoord. Hij heeft zelf ook in de jeugd gespeeld van Feyenoord sinds zijn tiende. In zijn lichting zaten onder spelers als Stefan de Vrij, Luc Castaignos en Bruno Martins Indi. Via een omweg is hij weer teruggekeerd op Varkenoord.

Het begon bij SV DRL in Rotterdam, waar hij tot aan de JO11 heeft gevoetbald. Tim werd gescout door Feyenoord, waar hij uiteindelijk negen jaar in de jeugd heeft gevoetbald. Hij schopte het tot aan de JO19-1. “Na mijn vertrek bij Feyenoord speelde ik nog een jaar in Jong Sparta, waar ik niet, tot weinig aan spelen toe kwam. SC Feyenoord toonde interesse, waarna ik daar ben gaan kijken. Hier heb ik de zondag hoofdklasse nog meegemaakt. Het jaar daarop verliet SC Feyenoord de hoofdklasse op zondag om op zaterdag in de vierde klasse te voetballen. Ik was daarom ook gaan kijken voor een andere club. Bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht kwam ik terecht met twee oud-teamgenoten.

Als speler van de JO15 van Feyenoord kende hij een moeilijk seizoen. “Ik kwam dit seizoen weinig aan spelen toe en als veertienjarige wil je toch graag elke week spelen. Het is vervelend, maar je leert er wel mee omgaan. Zo’n situatie als deze vormt je dan wel weer. Ik heb echt moeten knokken voor mijn plek en dan pas merk je dat het niet allemaal zelfsprekend is.”

Als het aan Tim ligt draait zijn ploeg in deze competitie bovenin mee. “We kunnen hartstikke goed voetballen en iedereen die weet elkaar wel te vinden op het veld. We willen dan ook wel echt bovenin meedraaien. Dat is wat we van ons zelf dan ook verwachten. Als iedereen fit is en wij zijn op volle oorlogssterkte dan kunnen wij aardig voetballen. Het is een erg gezellig team. We lachen met elkaar en weten we wanneer er hard gewerkt moet worden. Ik denk daarnaast dat er genoeg voetbal inzit, om uiteindelijk bovenin mee te draaien.”

Tim is samen met zijn vriendin voor ruim vijf maanden op reis geweest. “We zijn tijdens deze reis in Australië en Indonesië geweest, dat was heel erg leuk. Tijdens de reis had ik ook voor mezelf besloten om terug te keren bij SC Feyenoord. De ploeg ging zaterdag in de tweede klasse spelen, wat voor mij ook ideaal was, omdat ik de hele week werk.”

De sfeer binnen de groep is volgens hem prettig. “We kunnen het goed met elkaar vinden, zowel binnen als buiten het veld. In de ploeg hebben we dan ook wel echt een kern van spelers. De jongens die hierbinnen komen, blijven vaak ook wel een aantal jaar. Zo ontstaat er binnen je team ook een basis, dat is naar mijn mening heel belangrijk.”

De middenvelder heeft het erg naar zijn zin bij Feyenoord. “Een tweede of derde divisie zijn natuurlijk mooie competities, maar ik denk dat ik toch de club trouw zou blijven en een verleiding als deze kan weerstaan. Ik heb het erg naar mijn zin en heb daarom geen reden om ergens anders mijn plezier te vinden, want ik heb het hier prima naar mijn zin.”

Er zijn een aantal momenten die hij nog als de dag van gisteren kan herinneren. “De dag dat ik te horen kreeg dat ik mocht meetrainen, met het grote Feyenoord weet ik nog goed. Het was een jongensdroom die in vervulling kwam, op dat moment was er dan ook niets mooiers. Ik was dan ook opgegroeid met Feyenoord en was zo blij.” Op voetballend gebied was het een klassieker die hij nooit zal vergeten, het was echt wel iets heel speciaals. “In mijn tijd bij Feyenoord, werden we in de JO17 kampioen tegen Ajax. Op het Varkenoord werden wij kampioen, tijdens een klassieker. Het was het droomscenario.”

Samen met zijn vriendin was hij al een keer eerder op reis geweest, maar volgend jaar gaan ze samen opnieuw weg. “We hebben besloten om vier maanden weg te gaan en naar Nieuw-Zeeland te vertrekken, waarna we doortrekken naar Azië. Het voetbal en het reizen is niet of nauwelijks te combineren. Wij vinden het reizen zo tof, dat we dat toch wel voorrang geven en de kans om onbezorgd te reizen door te pakken.”

Voor meer informatie over de club klik hier.