Steve-Kot-Sparta-Rotterdam

Steve Kot (32) is naast havenmedewerker, ook aanvaller van Sparta AV. Hij is bezig aan zijn eerste jaar bij de amateurs uit Rotterdam. De aanvaller heeft in de afgelopen jaren een aardige cv opgebouwd en de nodige ervaring opgedaan.

Kot begon met voetballen bij Xerxes in Rotterdam, waar hij profclubs een oog op hem lieten vallen. “Een aantal clubs waren geïnteresseerd, maar ik liep een beetje tegen de lamp door rode kaarten.” Na bij Xerxes gespeeld te hebben, ben ik eigenlijk door heel amateur Nederland door gezwerfd.” Na een jaar bij Xerxes 1 te hebben gespeeld werd hij benaderd door Delta Sport trainer, Robert Verbeek. “Bij Delta Sport heb ik twee fijne jaren gekend.” Robert Verbeek is momenteel hoofdtrainer bij Sparta AV. Hij benaderde de aanvaller, dat hij nog wel een samenwerking zag zitten. “Ik was meteen enthousiast toen ik hoorde dat de trainer interesse had, waarna ik ook de overstap heb gemaakt naar Sparta.”

“Vroeger was ik een van de jongste van het team, maar nu hoor ik bij de oude garde. Ik speel nu met jonge jongens die allemaal erg gretig zijn en echt willen. De jongens groeien dan ook mee met de club. De amateurs van Sparta zijn een aantal jaar terug opnieuw begonnen in de zaterdag competitie, waardoor er weer vanaf de bodem moest worden begonnen met voetballen. Sparta zal dan ook zeker moeten groeien. Ik weet dan ook zeker dat er geïnvesteerd gaat worden in de randzaken.  We zijn bijvoorbeeld op trainingskamp geweest naar Valencia. Het is allemaal super geregeld en het is een leuke groep om mee te werken. Het is een stabiel team, de jongens halen iedere week een goed niveau en ze liggen dicht bij elkaar en dat is belangrijk binnen een groep.”

Kot is lovend over zijn huidige trainer Verbeek. “Het is een strenge maar rechtvaardige trainer die heel erg ambitieus is. Iedereen die binnen onze selectie ook goed speelt, wordt alsnog door hem aangepakt, omdat hij nog sneller wilt laten groeien en ons nog beter wilt maken. Dit is waar hij op hamert en dat weten de jongens ook en zo blijft iedereen zich dan ook door ontwikkelen. Dit jaar moeten we met deze groep en deze trainer dan ook kampioen worden!”

Na zijn carrière als voetballer lijkt het Steve leuk om zich te ontwikkelen als assistent-trainer, van de senioren. “Als je een serieuze trainer wilt worden, gaat daar best wat tijd inzitten, zo moet je ook diploma’s behalen. In mijn voetbalcarrière heb ik veel fouten gemaakt, waar ik ze bij kan stellen hoe dat het niet moet. Het is dan ook mooi om op een leuke manier tussen de trainer en de groep te staan.”

Een knieblessure gooide bijna roet in het eten van de clubhopper. “Ik heb vier keer dezelfde knie verdraait, wat geen pretje was. Zo heb ik ook vier keer een operatie gehad aan mijn meniscus. Momenteel zit ik in de fase waarin ik bijna geen meniscus meer over heb, maar dat ik een vierde graats slijtage van mijn knie begin te krijgen. Ik merk dat ik niet meer zo flexibel ben en dat ik tegenwoordig steeds meer voetbal op ervaring. Vaak genoeg heb ik het moment gehad, dat ik er helemaal klaar mee was. Als je dan die jongens weer ziet voetballen en je trapt weer eens tegen een bal aan, is dat toch wel een motivatie om daar weer boven op te komen. Uiteindelijk zal nooit stoppen met voetballen, desnoods ga ik maar lekker loopvoetballen” grapte Steve.

Hoogtepunt voor Kot was een moment bij Xerxes. “We speelde tweede klasse op zondag en iedereen speelde eigenlijk dan dat niveau. Iedereen had voor geld gespeeld, maar uiteindelijk kwamen we allemaal terug, omdat we het als team gewoon altijd gezellig met elkaar hebben gehad. We komen dan ook allemaal terug om weer voor het plezier te spelen. We hadden dan ook echt een waanzinnig team daar staan. Het waren jongens die bijna allemaal van IFC en Heerjansdam kwamen. Een ander hoogtepunt wat er nog aan begint te komen, is het kampioenschap met Sparta.”

Meer informatie over RV en AV Sparta Rotterdam vindt u hier.
Of lees hier het vorige artikel over RV en AV Sparta Rotterdam.