Sander Kraaijeveld woont in het mooie dorpje Rozenburg. Vanaf kleins af aan speelt hij al bij zijn plaatselijke dorpsclub. Naast het voetballen is hij nog bezig met zijn studie Technische Bestuurskunde aan de TU Delft en vindt hij het geweldig om naar mooie plekken te reizen. We praten met hem over hoe hij zijn voetbalcarrière heeft doorlopen, het huidige seizoen, zijn persoonlijke doelen en de toekomst.

haco_sport[1]
We vragen Sander hoe hij zijn voetbalcarrière heeft doorlopen. “Ik begon op mijn vijfde bij de pupillen van V.V. Rozenburg. Hierna heb ik alle selectie elftallen doorlopen. Toen ik eerstejaars D was mocht ik al vervroegd doorstromen naar de C’tjes. Toen ik in mijn laatste jaar van de B1 zat, mocht ik na de winterstop aansluiten bij het eerste elftal. De eerste dag dat ik mocht aansluiten, mocht ik gelijk mijn debuut tegen sv DRL maken. Ik mocht na 45 minuten het veld al in, terwijl de meeste spelers mijn naam nog niet wisten. Dit was een mooi moment waar je als jonge jongen naar uitkijkt. Sindsdien maak ik onderdeel uit van het eerste elftal, waar ik met veel plezier speel.”

“Het huidige seizoen is een weggegooid seizoen”, vertelt Kraaijeveld. “Er zijn maar twee competitiewedstrijden gespeeld dit seizoen en uiteindelijk zijn het wel de wedstrijden waar je naartoe traint. Het is jammer voor mijn ontwikkeling, omdat ik op deze leeftijd nog veel kan leren van het spelen van wedstrijden.” Gelukkig kent Sander ook een mooi moment in zijn carrière. “In mijn carrière is toch wel het seizoen 2018-2019 een mooi jaar geweest. In dit seizoen behaalden we, na een mooi seizoen gedraaid te hebben, de nacompetitie door een periodetitel. De finale heb ik mogen spelen en uiteindelijk wonnen we deze in blessuretijd van V.V. Zuidland. Hierdoor promoveerden we naar de tweede klasse.”

De 20-jarige verdediger hoopt dit seizoen fysiek nog wat sterker te worden. Zo traint hij voor een sterker bovenlichaam. “Daar ben ik momenteel hard voor aan het trainen. Ook is mijn doel is om met V.V. Rozenburg nog een keer in de eerste klasse te voetballen. Binnen de club zijn alle vrijwilligers een groot belang voor de vereniging”, vertelt Sander. “Ook vind ik dat we een gezellig en gedreven team hebben, zowel op als buiten het veld, met een goede trainer.”

Voetbal is voor de verdediger belangrijk, omdat hij dan lekker kan ontspannen. “Ook van het winnen van wedstrijden en het spelletje kan ik erg genieten. Maar vooral niet te vergeten is het sociale aspect van het voetbal, wat ik ook erg belangrijk vind, zoals het drinken van een biertje na de wedstrijd.”

Het einde van dit seizoen nadert. “Laten we hopen dat we volgend seizoen weer wedstrijden mogen spelen. Ik hoop dat we er met de groep weer een leuk en mooi seizoen van kunnen gaan maken waarin we bovenin mee kunnen gaan doen. Misschien dat ik voor mijn studie wel een deel van volgend seizoen moet gaan missen, omdat ik dan voor vijf maanden in Finland ga studeren als Covid-19 het toelaat”.

Voor meer artikelen over VV Rozenburg klik hier.
Voor meer informatie over VV Rozenburg klik hier.