Een jaar geleden was hij nog het gezicht van Sport2000 Rotterdam, maar Roy Fernandes heeft zich goed ontwikkelt en presenteert daarom nu de Tweede Divisie. Hij presenteert elke zaterdag een wedstrijd uit de Tweede divisie via de social mediakanalen. “Het is supertof om nu me hobby’s te combineren. Ik houd ervan om te presenteren en ik ben een voetballiefhebber.”

Roy Fernandes voetbalt momenteel bij eerste klasser Den Hoorn 1, zondags. Hij is gehaald voor linksback positie. “Ik ben gehaald voor linksback, maar heb ook op de buitenposities gelopen. Ik ben van nature toch wel echt een back.” Hij heeft expres gekozen voor een club die zondags speelt, zodat hij zaterdags kan presenteren bij de Tweede divisie. Roy zijn carrière begon hij bij V.V. SHO in Oud-Beijerland, waar hij ruim twintig jaar heeft gespeeld.

Hij speelde ook nog één jaar voor Delta Sport. “Delta Sport is echt een gezellige club!”

Bij Delta Sport heeft hij veel vrienden gemaakt waar hij nog steeds waarde aan hecht, waaronder de broers Pattinama. De broers Pattinama zijn beide werkzaam geweest in het betaalde voetbal waaronder de clubs: NAC Breda en Feyenoord Rotterdam. “Het zijn echt maten van me geworden”.

Van zijn hobby heeft hij deels zijn werk kunnen maken. “Ik zie het alleen niet als werk, want ik doe het echt met plezier. Het is een droom en iets wat ik echt tof vind.”

De dag dat hij moet presenteren moet hij aardig wat dingen doen. Zo moet Roy zich inlezen in de selecties, de standen, vorige uitslagen en de clubs die hij die dag moet presenteren. “Je bent er toch wel de hele zaterdag mee bezig en zelfs soms dagen daarvoor al, er zitten aardig wat uurtjes werk in.” Zo ben je er veel mee bezig.

“Als je een echte voetballiefhebber bent dan vind je het geweldig om op zo’n complex te lopen waar het draait om voetbal en waar iedereen voetbal praat. Het is gewoon geweldig om je daarin te omgeven.”

De wedstrijd in de Tweede Divisie waar Roy het meest naar uitkijkt is de derby: Katwijk – Quick boys. “Dat is een mooie derby om te presenteren. Vorig jaar ben ik geweest bij Ijsselmeervogels – Spakenburg, dat was heel tof. De kampioenswedstrijd van AFC was ook heel tof, want dat zijn toch wel de wedstrijden waar het om gaat.”

Kane Looyschelder