Ronald de Groot is 24 jaar oud en voetbalt in het tweede van SV Noordeloos. Tevens is hij ook nog lid van de activiteitencommissie. Hij organiseert samen met een geweldig team het toernooi van het jaar voor SV Noordeloos, het befaamde ‘’zes-tegen-zes toernooi.’’

Elk jaar staan massaal vele teams te trappelen om weer aan het toernooi mee te mogen doen. ‘’We krijgen ieder jaar 32 teams die zich aanmelden om mee te doen, de sfeer is altijd geweldig, zowel óp als naast het veld’’. Teams uit onder andere Meerkerk, Giessenburg, Ameide en het eigen Noordeloos spelen mee om de winst. Kortom alle ingrediënten voor een geweldig toernooi zijn aanwezig.

Ontstaan
Het is begonnen als een toernooi met 16 teams, een poule- en knock-outfase met een AfterParty. maar uiteindelijk is het uitgegroeid tot een prachtig toernooi met 32 teams, deze strijden nog steeds in een poule- en knock-out met natuurlijk het feest achteraf! “ De AfterParty hoort er al jaren bij!’’ Hoewel het toernooi een succes is, wil Ronald liever niet dat het nóg groter wordt. ‘’De accommodatie is afgelopen jaar flink gegroeid, ook de kleedkamers zijn vergroot. Maar de kantine is nog steeds hetzelfde gebleven’’ Elk team speelt met 6 spelers, soms met 2 á 3 wissels en vaak komt er ook nog aanhang mee, dus reken maar uit hoe druk het is’’.

Zelf doen ze niet al teveel aan promotie. Vooral de mond-op-mondreclame heeft ervoor gezorgd dat de naamsbekendheid enorm is gestegen. Het is natuurlijk een toernooi voor teams uit de buurt, dus dan gaan de positieve recensies als een lopend vuurtje door de regio. Tegenwoordig wordt er wat meer gedaan aan reclame, vooral via Facebook. Ook kun je daar alles in de gaten houden en foto’s en video’s bekijken.

Uiteindelijk is het de gezelligheid waar het om draait, vindt Ronald. ‘’Het is een simpel concept, het is niks anders dan zorgen dat de velden er goed bijliggen, de goaltjes er staan, de ballen er zijn en een mailtje versturen naar alle teams en dat was het eigenlijk wel. Dit jaar is het 13e jaar dat we het organiseren en als het aan mij ligt, zeker niet de laatste!’’

Ronald de Groot: zwarte polo (links)