De ervaren Rob van Gardingen is dit seizoen trainer van Kozakken Boys 2. De 55-jarige oefenmeester zit al ruim 18 jaar in het vak en weet wat er van hem gevraagd wordt. “De ontwikkeling van spelers is belangrijker dan onze prestaties.”

HappyPoint_desinfectie
Als trainer van een tweede elftal heb je het niet altijd makkelijk. Als back-up van het vlaggenschip is de kans elke week aanwezig dat jouw spelers doorschuiven naar het eerste elftal. Daarnaast krijg je soms te maken met ongemotiveerde jongens, die met hun gedachten bij het hoogste elftal zijn. Rob van Gardingen haalt zijn schouders op over deze mogelijke situaties. De nieuwe coach van Kozakken Boys 2 zit al 18 jaar in het trainersvak en weet precies hoe hij deze klus moet aanpakken. “Je moet flexibel zijn, goed communiceren en de spelers motiveren om het beste in zichzelf naar boven te halen. Het is voor die gasten geweldig om ooit in Kozakken Boys 1 te spelen en ik wil ze helpen om dat doel te bereiken.”

Kruisbestuiving
Vorig seizoen was Van Gardingen hoofdtrainer bij VV Hees uit Soest en hij werkte daarvoor bij clubs als SV Hercules, VV MSV’19, SVF Cothen, JSV Nieuwegein en SV Zeist. Hij reageerde op de vacature bij Kozakken Boys 2 en na een kort overleg waren beide partijen er al uit. De inwoner van Houten vindt het niet erg dat hij geen trainer meer is van een eerste team en ziet genoeg uitdagingen met zijn elftal. “Ik heb dat jarenlang gedaan en vind een rol op de achtergrond prima. We spelen in de reserve Hoofdklasse met een getalenteerde groep en er is veel kruisbestuiving tussen onze JO19-1 en ons nieuwe Onder-23 elftal. Ik wil graag technisch verzorgd voetbal spelen, precies zoals Kozakken Boys dat graag ziet. Ik ben tevreden over mijn eerste weken en voel me thuis op de club.” Van Gardingen is onder de indruk van de faciliteiten op sportpark De Zwaaier en merkt ook in zijn eigen woonplaats dat hij bij een grote club werkzaam is. “Als ik in Houten vertel dat ik trainer ben bij Kozakken Boys, maakt dat indruk.”

Onder 23
Kozakken Boys komt voor het eerst met een Onder-23 elftal uit in een speciale competitie. Daarin treft het team onder meer leeftijdsgenoten van andere Brabantse grootmachten als RKSV Nuenen, Blauw Geel’38 en Dongen. De competitie is in het leven geroepen om de kloof tussen de eerste elftallen en de jeugdteams te verkleinen. Kozakken Boys Onder-23 is een overgangsteam tussen het tweede en het eerste elftal. De spelers van Kozakken Boys 2 moeten dus over het algemeen geduld hebben voordat ze aansluiten bij het vlaggenschip. “De route naar het eerste is lang”, beaamt Van Gardingen. “Maar wie hard werkt, wordt beloond, dat houd ik mijn spelers voor. Mijn voornaamste doelstelling is het beter maken van onze talenten, de resultaten komen op de tweede plaats. Maar dat neemt niet weg dat we hoge ogen willen gooien in deze sterke competitie.”

Klik hier voor meer informatie over Kozakken Boys
Klik hier voor meer artikelen over Kozakken Boys