Osman (21) is op vijfjarige leeftijd begonnen met voetballen bij Overmaas in Rotterdam-Zuid. Op zijn negende weggeplukt door Feyenoord, hier speelde hij tot zijn elfde voor de club om vervolgens weer terug te gaan naar Spartaan’ 20. Uiteindelijk speelde Osman zijn jeugd bij NAC Breda. Na de jeugd keerde hij weer terug naar zijn vertrouwde club Spartaan’20, hier maakte hij op 18 jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal.

cathay_internetbalk_v2“Naast voetbal ben ik bezig met het derde jaar van de opleiding Sportmarketing & Management. Ik ben zelf een erg sportief persoon en volg alles wat met sport te maken heeft: voetbal, basketbal en UFC. Dan kijk ik zoveel mogelijk wedstrijden als dat kan. Verder werk ik nog bij mijn vader die een eigen groeten en fruit kraam heeft”.

“Voor in de toekomst zou ik graag nog op een wat hoger niveau willen spelen om te zien hoe het is om bepaalde amateur derby’s te spelen. De sfeer, professionalisme en drukte bij zulke wedstrijden lijkt me erg leuk om mee te maken en dus wil ik me zelf ook graag kunnen testen op dat niveau”.

Het huidige seizoen verloopt redelijk tot nu toe volgens Osman; “Als team zijnde hadden wij een best wel goede voorbereiding waarin wij prima resultaten hadden geboekt in de oefenwedstrijden en door zijn naar de volgende ronde van de beker. Alleen hebben wij de eerste competitiewedstrijd verloren wat een tegenvaller was voor de groep.

“Het hoogtepunt in mijn carrière tot nut toe was de overgang naar NAC Breda. Ik ben in de C’tjes overgestapt naar de club, toen was ik 13 jaar en enorm trotst. Het was een droom om prof te worden en in grote stadions te spelen. Helaas ontstond hieruit ook gelijk mijn diepte punt namelijk het krijgen van geen profcontract”.

“In de A’tjes toen ik net 18 werd kreeg ik te horen dat ik geen profcontract zou krijgen en dus niet meer bij de club kon bijven. Ik was op dat moment zo teleurgesteld in de club en boos op mijzelf waarin ik begon te twijfelen aan mijn kwaliteiten en niet wist wat ik moest gaan doen. Osman is na dit nieuws vertrokken naar zijn oude en huidige club Spartaan’20.

De grote man in het profvoetbal is voor Osman maar één iemand: Messi. “Messi is voor mij de beste voetballer aller tijden en dus probeer ik ook zo veel mogelijk wedstrijden van hem te zien en te leren van zijn spel. Als voetballer vind ik hem al de beste ooit, maar daarbuiten als mens vind ik hem ook voorbeeld voor iedereen. Hij doneert zijn geld naar meerdere goede doelen en probeert zo veel mogelijk mensen die kampen met verschillende ziektes of andere problemen te helpen.  Daarom vind ik hem een voorbeeld voor iedereen, als atleet en als mens”.

Tozlu heeft lovende woorden over trainer Maikel van Pul, dit was zijn trainer uit de C en B. “Hij was de trainer waar ik het meeste van heb geleerd en zag hoe belangrijk het was om bepaalde voetbalaspecten te leren. Toen ik klein was dacht ik altijd dat je kon voetballen zonder enige tactieken of andere dingen, maar bij hem zag ik in dat je vaak met bepaalde aanwijzingen of tips je tegenstander gek kunt maken en zo wedstrijden kunt winnen. Om dat in die tijd mee te maken vond ik zo mooi om te zien en tot op de dag van vandaag denk ik daar nog wel eens aan”.

“Voetbal betekent alles voor mij. Met voetbal kan je je bezig houden, vergeet je alles wat je dwars zit en kan je sporten met je vrienden. Het brengt iedereen samen en zorgt ervoor dat er om iets gespeeld wordt, waar ik ook erg van houd. Dus kortom voetbal betekent alles voor mij”.

Osman doet nog een voorspelling voor komende seizoen en is hierin ambitieus. “Ik hoop dat ik persoonlijk bepaalde successen kan behalen en dat mijn team ook goed zal meedraaien in de eerste klasse. Hierbij hoop ik ook dat ik een blessurevrij voetbaljaar kan meemaken en aan het einde een mooie transfer kan verdienen naar een nog betere club.

Wij wensen Osman en Spartaan’20 veel succes dit seizoen!

Klik hier voor meer artikelen over Spartaan’20
Klik hier voor meer informatie over Spartaan’20