Ninho-Felicia-SC-Feyenoord

Ninho Felicia is begonnen bij VVGZ en maakte vervolgens de stap naar Pelikaan. Als snel viel de buitenspeler op en koos hij voor een avontuur bij NAC. Het ging allemaal snel voor Ninho en besloot een stapje terug te doen bij SC Feyenoord. Momenteel is hij bezig aan zijn tweede seizoen in Rotterdam.

Fysiotherapie Rozenburcht_250097

Op achtjarige leeftijd begon Ninho Felicia bij VVGZ, waar hij al na een half seizoen werd gevraagd door Pelikaan. “Ik mocht daar meteen spelen in een selectie en zat samen met mijn neef in het team. Ik heb twee seizoenen bij Pelikaan gespeeld.” In zijn tweede seizoen bij Pelikaan werd de buitenspeler gescout door verschillende clubs. “Bij Pelikaan kwamen regelmatig scouts kijken en op het einde van het seizoen werd ik ineens door verschillende clubs gevraagd voor een proeftraining. Het was voor mij best spannend want ineens trainde ik mee bij PSV, Sparta en Feyenoord. Omdat ik eigenlijk nog niet veel voetbal ervaring had werd ik niet bij de grote clubs aangenomen, maar ben toen door de scout van PSV voorgesteld aan de scout van NAC.”

De keuze was dan ook niet moeilijk voor Ninho en hij koos voor een avontuur bij NAC. “Ik heb van O11 tot O14 bij NAC gevoetbald. Helaas moest ik weg omdat ik mijzelf niet genoeg had ontwikkeld. Toen heb ik gekozen voor een stap naar Sportclub Feyenoord, waar ik op dit moment bezig ben aan mijn tweede seizoen.” Ondanks de stap terug is Ninho zijn ambitie niet verloren. “Ik hoop ooit nog gescout te worden voor een jeugdopleiding. Het lijkt me weer leuk om bijvoorbeeld tegen de jongens van NAC te voetballen.” De tegenslag heeft Ninho juist sterker gemaakt. “Ik moet weer opnieuw beginnen om hogerop te komen. Het is niet echt een dieptepunt het heeft mij eigenlijk scherper en sterker gemaakt. Maar het blijft een teleurstelling als je opnieuw moet beginnen.”

https://www.restaurantca

De linksbuiten van SC Feyenoord O17 heeft ook zijn rituelen om optimaal te kunnen presteren. “Voor een wedstrijd probeer ik me altijd te concentreren en ben ik gefocust op hoe ik wil gaan presteren. Voordat ik het veld opga doe ik een gebedje, als ik het veld opkom raak ik het veld aan en maak een kruisje. Dit is om god te vragen om mij te beschermen en om mij kracht te geven tijdens de wedstrijd.”

Aan Ninho zijn trainer ligt het in ieder geval niet. “Ik ben erg blij met mijn trainer Ali Rziki. Hij ondersteunt mij erg goed bij mijn ontwikkeling. Soms is hij streng maar hij is altijd oprecht. Doordat we een goede band hebben merk ik dat dit een positieve effect heeft op mij. Ik ga met plezier naar de trainingen en heb elke zaterdag zin om samen met mijn team te presteren.” De linksbuiten uit Zwijndrecht heeft veel vertrouwen in aankomend seizoen, waarin hij met een sterk team gaat strijden voor de eerste plek. “We hebben een sterk team we zijn het seizoen goed begonnen. Als we zo door blijven gaan kan het een goed seizoen voor ons worden. Ik hoop dat ons harde werken beloont gaat worden.”

Meer informatie over SC Feyenoord? Klik hier.

Klik hier voor meer artikelen over SC Feyenoord.