nico-van-den-bos

Hij komt elke dag met zijn fiets richting de club, is elke dag op de club te vinden en op zaterdagen de hele dag langs de velden te vinden. Nico van den Bos is al negenveertig jaar betrokken bij HVC’10 uit Hoek van Holland.

De momenteel 86-jarige vrijwilliger begon op de club met het begeleiden van de teams van zijn kinderen. Dit deed hij met alle plezier. Waarmee hij op een moment stopte. “Ze kregen een leeftijd waar de trainer destijds ook de begeleider werd. Ik had dan niks meer te zeggen. Ik heb nooit trainer willen worden, omdat de club daar zelf voor zorgde.”

Drie van Nico’s kleinkinderen spelen in het eerste elftal van HVC’10, wat speelt in de tweede klasse op zaterdag. Ieder van zijn kleinkinderen speelt op een andere positie. “Het geeft me altijd wel een trots gevoel als ik dan bij elke wedstrijd die ik bezoek de jongens zo op het veld te zien. Ik kijk natuurlijk alle thuiswedstrijden en ga uit ook altijd mee.”

Nico’s taken bij de club zijn heel divers al zegt hij zelf. “Ik sta voor allerhande klusje op de club om te doen, als ik het fysiek nog maar kan doen. In ieder weerseizoen heb je ook andere werkzaamheden op de club. Het afwisselende vind ik altijd wel prettig, anders is het zo eentonig.”

“We zitten elke dag wel met een clubje van vier à vijf mensen. Diverse dingen maken het werk ook leuk. Zo trekken we de lijnen op de velden, zetten we op zaterdag de doeltjes klaar, voeren we reparaties waar dat nodig is en zorgen we dat er genoeg eten en drinken is. Tussendoor pakken we een korte pauze en eten we een broodje en drinken we een bakkie.”

Het leukste vindt Nico de gasten van de tegenpartijen en scheidsrechters ontvangen. “Ik wijs ze dan de kleedkamer en voor de scheidsrechter schenk ik wat te drinken. Het contact met die mensen is zo gezellig.”

De waardering die hij krijgt erkent Nico liever niet. “Ik doe het gewoon om bezig te zijn. Tuurlijk is de waardering mooi, maar het hoeft van mij allemaal niet zo. Ik merk dat ik wel een beetje naar de achtergrond ben geplaatst, dat vind ik prima. Ik ben niet iemand voor in de schijnwerpers.”

Nico was erg enthousiast over het evenement op de club dat ieder jaar plaats vindt. Dit is in samenwerking met de hoofsponsor: Stena Line. Veel leden van HVC’10 zijn werkzaam bij het bedrijf. Er komen collega’s over vanuit Engeland van hetzelfde bedrijf en dan wordt er ieder jaar een wedstrijd gehouden. Twee keer per jaar wordt er een wedstrijd gespeeld tussen de dockers van de twee havens. De ene keer in Hoek van Holland en de andere keer in Harwich. “Dit soort dingen maakt het af. De gezelligheid met elkaar. Ik ben niet zo goed in Engels spreken, maar het voetbal verbindt mij altijd wel met de collega’s uit Harwich.”