Luca van Staveren begint aan zijn vierde seizoen als speler van de zondaghoofdmacht van Kethel-Spaland. Hij doet dat in de wetenschap dat er veel spelers zitten te dringen voor een plekje in de basis. Angstig wordt hij daar echter niet van. “Het is alleen maar goed dat de concurrentie is toegenomen. Je weet dat als je in de basis staat niet mag verzaken. Doe je dat wel, dan staat een ander klaar. Uiteindelijk gaat het om het teamresultaat.”

banner_koningsport_small_VJ
Van Staveren is gezegend met zoals hij het zelf zegt een ‘gezonde dosis voetbal-ADHD’. Als de scheidsrechter op zijn fluitje blaast, begint de voormalig speler van Hermes-DVS met lopen om er pas na negentig minuten mee op te houden. “Ik sta niet voor niets op het middenveld”, zegt hij. “Ik ben een lopertje. Ik hou ervan om meters te maken.” In wedstrijden heeft hij de drang om de korrels uit het kunstgras te lopen, op de training is dat minder. “Daar hoef ik niet per se vooraan te lopen. ”Ik vind trainen leuk, maar een wedstrijd spelen nóg leuker.”

Hij zegt zijn plaats in het elftal te kennen. Hij is een balveroveraar. “Als ik de bal heb geef ik ‘m zo snel mogelijk aan een speler die er verstandigere dingen mee doet dan ik. We hebben een paar zeer verfijnde spelers.” Glenn van Troost is er zo eentje. “Ik heb er geen probleem mee om de bal direct aan hem te geven. In negen van de tien gevallen gebeurt er dan wat goeds en moois mee. Glenn is onze beste voetballer.”

Ook dagelijks zit Van Staveren in de voetbal. Hij werkt als verkoper bij Sima Sport. “We bedrukken ook de kleding voor Kethel-Spaland. Ik bedruk dus mijn eigen shirt.”

Hij heeft hoge verwachtingen van komend seizoen. “We zijn vooral in aanvallend opzicht flink versterkt. Als we ingespeeld zijn geraakt, kunnen we ver komen. Hoe ver is lastig te zeggen, want we spelen tegen een aantal onbekende tegenstanders. Zo spelen we tegen Emma uit Dordrecht en Virtus uit Zevenbergen en SC Gastel. Er geen zinnig woord te zeggen over hoe sterk die teams zijn.”

Klik hier voor meer informatie over Kethel-Spaland
Klik hier voor meer artikelen over Kethel-Spaland