Als je vraagt aan een Nieuwerkerker wie Luc Verheul is kunnen de meeste mensen wel vertellen wiedat is. De 21-jarige trainer van VV Nieuwerkerk 6 is een echte Nieuwerkerker. Hij is vaak te vinden in de buurtsuper waar hij groente en fruit verkoopt en als hij daar niet is staat hij fanatiek te coachen op de velden van sportpark Dorrestein.

Elke week is het voor de oefenmeester een hele opgave om zaterdag weer een compleet elftal neer te zetten. Het team is hartstikke gezellig, alleen spelen wij geen selectie waardoor de prioriteiten soms ergens anders liggen. “Ik denk wel dat meerdere teams hier last van hebben op ons niveau.” Zegt Luc lachend.

Het liefst speelt Luc gewoon in het veld, waar hij in de jeugd altijd heeft gespeeld. Dit heeft hij vol gehouden tot de senioren. “Ik heb sinds de e’tjes alles doorlopen en speel nu nog steeds met veel plezier bij de senioren.” Helaas is hij door een blessure nu al langere tijd uit de roulatie. “Het is zwaar balen dat ik niet kan spelen, maar wil mijn team en tevens vrienden niet aan hun lot over laten. Dus nu rustig aan en goed revalideren zodat ik snel weer kan meespelen.”

Zaterdag 6 en 7deklasse klinkt niet heel hoog, en dat klopt ook zegt Luc. “Wij hebben met een paar vrienden het elftal opgericht of ze nu kunnen voetballen of niet. Het draait bij ons om plezier en het voetbal. Maar onderschat ons niet hé! VV Nieuwerkerk is een warme club waardoor het ook geen verassing was dat zij daar zeker voor open stonden.”

Vorig jaar eindigde het team op plek vijftien van de zestien teams waardoor degradatie net werd afgewimpeld. Dit jaar is de trainer ambitieus en wil de top bereiken. “Vorig jaar was het voor ons ook nieuw om in deze samenstelling te spelen echter verwacht ik nu een plek bovenin. Er zijn een paar goede spelers bijgekomen die ons niveau omhoog kunnen tillen.”

Het plezier staat echt centraal in het team en dat is niet alleen terug te zien in het veld maar ook daarbuiten. “Sinds vorig jaar hebben wij zelfs ons eigen Instagram account met een social mediamanager waar wedstrijdverslagen op een ludieke manier worden weggezet. Het gaat eigenlijk nergens over, maar we pakken het wel serieus aan.” Mocht u benieuwd zijn kan u het account terugvinden onder vvn_zaterdag_6.

Afsluitend heeft L. Verheul nog een verzoek: “Vorig jaar zijn wij door omstandigheden de shirts kwijtgeraakt, waardoor het team opzoek is naar nieuwe sponsoren voor op de nieuwe tenues.”

Foto: Mitchel Scholten