Jordi (26) begon op vijfjarige leeftijd bij DCV in krimpen aan den IJssel. Om hoger te gaan voetballen maakte Jordi de overstap naar XerxesDZB in de C jeugd. “Hier speelde ik derde divisie wat toch hoger was dan de eerste klasse bij DCV. Vervolgens speelde ik nog één seizoen voor Spartaan’20 in de eerste divisie, na dit seizoen nog voor Excelsior Rotterdam gespeeld maar door blessureleed weinig gespeeld. Na mijn juniorentijd terug gegaan naar DCV maar ook mede door blessureleed niet voor gekomen in de plannen van de trainer. Toen nog een seizoen in het tweede gespeeld waarna ik weer echt prestatievoetbal wilde gaan spelen. Via via ben ik benaderd door Alexandria’66, hier ben ik nu net aan mijn tweede seizoen begonnen”.

cathay_internetbalk_v2

Voor de toekomst wil Jordi zo lang mogelijk op dit niveau kunnen spelen en uiteindelijk een promotie naar de zaterdag eerste klasse kunnen afdwingen. Het seizoen is net pas begonnen maar Alexandria is goed van start gegaan met een 1-3 overwinning op VV Spirit en een 1-1 gelijk spel tegen Deltasport.

“Als hoogtepunt kies ik toch voor mijn debuut bij XerxesDZB. Hier mocht ik op 18 jarige leeftijd debuteren in het eerste elfalt. Dit was onder Cor Pot, de trainer die op dit moment assistent is van Dick advocaat bij Feyenoord. Als dieptepunt moet ik toch kiezen voor de blessures die ik heb gehad, voornamelijk spierblessures. Deze blessures hebben er toch voor gezorgd dat ik op bepaalde momenten weinig aan spelen ben toegekomen”.

Rituelen voor een wedstrijd heeft van Leenen niet, “gewoon rustig voorbereiden, geen gekke dingen doen en focussen op de wedstrijd” zegt Jordi. “Voetbal is echt een uitlaatklep voor mij wat gezelligheid met zich meebrengt en je blijft zo ook lekker bezig. Naast voetbal is Jordi werkzaam bij Jumbo als Afdelingsleider. Buiten voetbal om is Jordi vaak in voor gezelligheid om wat te drinken met vrienden tijdens de derde helft of erna.

Als lovend persoon binnen de organisatie kiest Jordi voor zijn assistent-trainer. “Hier heb ik een goede band mee opgebouwd in het jeugdvoetbal en later weer tegengekomen in het seniorenvoetbal. In de JO19-1 als trainer gehad en altijd gezegd, als u nog ergens hoofdtrainer wordt en u benaderd me, ga ik met u mee”.

“Voor komend seizoen vind ik het lastig om een voorspelling te doen mede door Corona en een aantal nieuwe spelers. Met deze groep moeten we zeker voor een periodetitel gaan”.

Wij wensen Jordi en Alexandria’66 veel succes dit seizoen in de competitie!

Klik hier voor meer artikelen over Alexandria’66
Klik hier voor meer Informatie over Alexandria’66