MSV’71 viert komend jaar het vijftig jarig bestaan en als het aan Jack van der Vlugt ligt, gaat dat gepaard met promotie van de hoofdmacht naar de derde klasse. “We staan op scherp”, aldus de 23-jarige aanvalsleider.

banner_koningsport_small_VJ
Van der Vlugt, in het dagelijkse leven opleidingsadviseur, laat voor de oefenwedstrijd tegen Woerden het zwartwitte jubileumshirt zien. “Mooi, hé”, zoekt hij naar bevestiging. “Het is het Juventus-shirt van afgelopen seizoen met een gouden baan in het midden.”

Hij kijkt er verliefd naar. “Ik heb ‘m zelf ontworpen. De gouden baan illustreert het vijftig jaar bestaan. Het is een sjiek shirt.” Het is ook een bijzonder shirt omdat op diverse plekken namen staan van sponsors. “Trouwe bedrijven die al jaren de club steunen. Er staat er één op de rug, op de mouwen, op de borst en eentje zelfs op het broekje.”

Van der Vlugt is behalve speler van het eerste team lid van de pr-commissie van de club en zit in die hoedanigheid ook in het comité dat de jubileumactiviteiten voor dit seizoen voorbereidt. “Vanwege corona en alle maatregelen zal het programma er mogelijk iets anders gaan uitzien, maar we willen wel groot uitpakken. Het is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de club.”

Zelf meldde Van der Vlugt zich als f-je aan bij MSV’71. “In de D-tjes ben ik overgestapt naar Excelsior Maassluis. Daar heb ik onder leiding van trainer Jan Everse in de B nog in de tweede divisie gespeeld. Als eerstejaarssenior heb ik een jaartje bij VDL gespeeld, maar MSV is altijd mijn club gebleven. Vandaar dat ik na vier seizoenen ben teruggekeerd.”

De hoofdmacht van MSV’71 speelde toen in de derde klasse. “Qua teamprestaties was dat geen best jaar, want we degradeerden met twaalf, dertien punten. Desondanks maakte ik twaalf doelpunten.”

Het jaar derde klasse was voor Van der Vlugt de herontdekking als aanvaller. “In de F- en E-jeugd was ik aanvaller, maar bij Excelsior Maassluis stond ik altijd op de backpositie. Ik was meer bezig met aanvallen dan verdedigen, dat wel. Dat werd me wel eens verweten.”

Bij MSV’71 keerde Van der Vlugt meteen terug in de spits. “Ik ben rechts- of linksbuiten. Aan de zijkant komen mijn kwaliteiten het beste tot hun recht. Ik ben snel, heb een goed uithoudingsvermogen en heb  ook oog voor mijn mede-aanvallers. Ik kan ook spelers met een steekpass vrij voor de keeper zetten.”

Zijn grootste roem vergaarde hij de afgelopen jaar echter met scoren. Na zijn debuutjaar in de derde klasse ging hij in het tweede seizoen in de vierde klasse helemaal los met vijfentwintig goals. “Het afgelopen seizoen liep het in de eerste competitiehelft voor geen meter, na de winterstop vond ik mijn draai wel. Toen de competitie in maart stopte had ik toch alweer twaalf inliggen.”

Na zijn 25 goals in het seizoen 2018/2019 werd Van der Vlugt benaderd door andere clubs. “Ik zat nog in mijn opleiding en heb vriendelijk bedankt voor de eer. De ambitie om het op een hoger niveau te proberen heb ik zeker nog wel, maar ik weet ook wat ik hier heb. MSV is een echte familieclub. Er zit leven in. Kijk maar eens naar de verbouwing die we achter de rug hebben. De beste optie is promoveren met MSV.”

Dat moet dan gebeuren met een nieuwe trainer. Paul van Loenen, voormalig hoofd jeugdopleiding, heeft het roer van Harry van Kapel overgenomen. “Zichzelf voorstellen hoefde hij zich niet en dat gold ook voor ons. Hij kent alle jongens en hun kwaliteiten. Dat is een enorm voordeel.”

Klik hier voor meer informatie over MSV’71
Klik hier voor meer artikelen over MSV’71