huib-wolfert-vv-denbommel

Huib Wolfert (58) is een oud-speler van het eerste elftal van VV Den Bommel. Hier heeft hij ruim twintig jaar selectievoetbal gespeeld, hij stroomde door vanuit de jeugd. Nog steeds zet hij zichzelf in voor club, tegenwoordig als vrijwilliger. Zijn vrouw heeft zich ook voor een lange periode ingezet voor de club.

“Ik heb aardig wat taken bij de club waaronder wedstrijdsecretaris, jeugdsecretaris en overig onderhoud van het complex. Naast mijn taken als vrijwilliger functioneer ik ook nog als assistent-scheidsrechter van het eerste elftal. De taken als wedstrijdsecretaris en jeugdsecretaris kan ik thuis doen, wat mij ook tijd scheelt. Op de zaterdag ben ik de hele dag in de weer voor de club. Ik moet dan vlaggen bij het eerste, waar ik ook nog voor die wedstrijd het tweede fluit en vaak ook nog wat andere wedstrijden die dag. Het past altijd precies die dag.”

Het leukste vindt Huib het contact op de club. “Het is leuk om met steeds andere mensen in contact te komen. Ik heb zelf twintig jaar in het eerste gevoetbald, dus ik ken aardig wat mensen op het eiland. Het is dan ook leuk om met mensen in contact te komen, die niet van het eiland komen. Daarnaast vind ik het leuk om taken te vervullen voor je eigen club natuurlijk.”

Al ruim vijftig jaar is Huib betrokken bij de club. “Ik vervul aardig wat taken, waar ik vroeger nog meer deed voor de club. Zo heb ik ook taken gehad in het bestuur, maar daar wilde ik vanaf. Het sponsortoernooi wat ik ieder jaar organiseer, brengt aardig wat geld in de kas van de club, waardoor ik dat zou blijven doen. De clubs die meedoen zijn voornamelijk clubs van het eiland Goeree-Overflakkee. De aankomende editie zal de vijfde worden.”

Als voormalig speler en als huidig assistent van Den Bommel heeft Huib zo ook de nodige trainers meegemaakt. “Al mijn trainers waren echt aan elkaar gewaagd, als assistent heb ik toch wel echt een voorkeur. Henk Schouten is voor mij de fijnste trainer waarmee ik heb samengewerkt. Hij heeft voor zevenjaar bij ons aan het roer gestaan, het waren dan ook zeven fijne jaren. Tactisch heel goed en een fijne en gezellige man om mee samen te werken.”

Het mooiste moment met de club voor Huib is er een voor hem een voor in de boeken. “Het hoogtepunt in mijn leven, daar was ik zelf helaas niet bij betrokken. De promotie naar de tweede klasse, dat was ongekend. Ik was iets van vijf keer kampioen geworden in de derde en vierde klasse, maar de tweede klasse was iets bijzonders in onze gemeenschap.”

Den Bommel is geen grote gemeenschap en “We hebben een kleine selectie waar we het mee moeten doen. Ik vond het dan ook zeer spijtig dat wij twee jaar geleden zijn gedegradeerd uit de tweede klasse. Het was dan ook aan de ene kant logisch, dat wij geen stand gingen houden in de competitie. Er hoeft er ook maar een te zijn met een blessure en je hangt.”

Dat Huib veel voor de club doet, is wel duidelijk. Hij heeft zelfs meegeholpen aan de bouw voor het afdak voor bij het doel. “Samen met een paar andere die ook in de bouw zitten of hebben gezeten hebben wij de overkapping gemaakt voor achter het doel. Ik was de persoon die voor de financiële middelen had gezorgd en samen met andere vrijwilligers hebben we dat neergezet. Het staat altijd wel vol en zo worden er ook feestjes gegeven. Iets om trots op te zijn.”

De man van de club is zo ook zeer betrokken bij het eerste van de club. “De ambities met het eerste zijn, zo snel mogelijk terug keren naar de tweede klasse. Momenteel gaat het aardig goed en dat moeten we proberen vast te houden. Uiteindelijk willen we via de play-offs terugkeren. Wellicht zit er nog een directe promotie in, dat zou helemaal mooi zijn.”

Meer informatie over V.V. Den Bommel? Klik hier.