Fleur (17) begon op negen jarige leeftijd bij VV Spirit met voetballen in de JO10-10. Hier speelde ze drie jaar met jongens samen. Toen kwamen er meiden teams op de vereniging waar Fleur nog anderhalf jaar in heeft gespeeld. “Vervolgens mocht ik een training mee doen bij Excelsior en waren ze zo enthousiast dat ik mocht blijven. Ik ben bij Excelsior begonnen in de MO15-1 en ben dit seizoen begonnen in de MO19-1”.

cathay_internetbalk_v2

“Naast drie keer trainen in de week volg ik op dit moment de opleiding ondernemer retail management op het Albeda college in Rotterdam, dit wordt mijn tweede jaar. Om nog wat geld te verdienen heb ik een baan bij de Jumbo in Krimpen aan den IJssel.

Het huidige seizoen loopt voorspoedig volgens Snijders; “We hebben veel oefenwedstrijden gespeeld in de voorbereiding zodat onze nieuwe trainer kon zien hoe het met onze conditie gesteld was en wat voor speelstijl het beste bij ons past.

Fleurs handelsmerk is haar snelheid en uithoudingsvermogen als centrale verdedigster, dit is handig als er een snelle spits tegenover haar staat. “Waar ik nog aan kan werken is mijn technische vaardigheid en handelingssnelheid. Dit is als verdediger belangrijk bij het maken van de juiste keuzes. Verder moet ik nog leren om meer rust te houden aan de bal, af en toe raak ik wel is in de stress als ik een keuze moet maken of als een aanvaller druk op mij zet”.

“Mijn voorbeeldvoetbalster is Lieke Martens van FC Barcelona. Lieke staat niet op dezelfde positie als ik, maar vind dit gewoon een hele goede voetbalster. Wat zij bereikt heeft met haar kwaliteiten is echt mooi om te zien. Haar doorzettingsvermogen en wilskracht spreekt mij ook ontzettend aan”.

Rituelen heeft Fleur niet echt, maar goed slapen en eten voor de wedstrijd is wel heel belangrijk.“Ik heb namelijk migraine en als ik dan niet goed eet of slaap voor een wedstrijd kan dat nog wel eens plotseling opkomen”. Binnen Excelsior heeft Fleur één lovend persoon en dat is haar vader, die vlagt elke zaterdag bij de wedstrijd, is sponsor van het team en regelt binnen de club nog verschillende taken.

Verder geeft Fleur aan dat voetbal echt een uitlaatklep is. “Als ik op het veld sta kan ik alleen nog maar denken aan voetballen en laat ik alles daar omheen even los. Voor de toekomst is het een droom om in het eerste elftal te kunnen spelen van SC Excelsior. Het eerste team speelt namelijk in de Eredivisie tegen clubs als Ajax, PSV en ADO. Dit lijkt mij echt heel gaaf en een grote uitdaging”.

Voor aankomend seizoen wilt Snijders vooral veel dingen leren, “Ik denk dat het een leuk seizoen gaat worden, we zitten in een sterke competitie met waardige tegenstanders. Ook zijn we door in de beker dus ben ook heel benieuwd hoe ver we hiermee gaan komen. Dit seizoen is er ook een nieuwe trainer dus zal het team weer veel nieuwe dingen gaan leren. Ik heb er in ieder geval heel veel zin om nieuwe dingen te leren en wedstrijden te spelen”.

Wij wensen Fleur en de meiden van Excelsior veel succes dit seizoen!

Klik hier voor meer artikelen over Excelsior
Klik hier voor meer informatie over Excelsior