We beginnen de week met een speciale editie van ons bekende item ‘In gesprek met…’. Vandaag gaan we in gesprek met ex-prof Adnan Alisic van RVV Coal. Adnan heeft o.a. voor FC Utrecht, Excelsior Rotterdam en FC Dordrecht gespeeld. Adnan is momenteel 36 jaar oud en speelt zijn wedstrijden voor RVV Coal.

HappyPoint_desinfectie

Voor de lezers die Adnan nog niet kennen, stelt hij zichzelf even voor. “Ik ben Adnan Alisic, oud profvoetballer. Mijn vrouw Tahira en ik zijn inmiddels bijna 17 jaar samen. We zijn de gelukkige ouders van 3 kinderen. Zoon Emin 12 jaar oud, dochter Halima 9 jaar oud en dochter Esma 1 jaar oud. Sinds vorig jaar zijn we van Rotterdam naar Steenbergen verhuisd. Mijn kinderen voetballen zelf ook vanaf hun zesde. Beiden spelen bij VV Steenbergen.

Adnan heeft van kleins af aan op straat al leren voetballen. Op zijn zesde is Adnan begonnen bij HOV (nu HOV/DJSCR). Op zijn tiende is hij naar SVV in Schiedam gegaan. Na 5 seizoenen, is Adnan op zijn 15e bij Leonidas gaan voetballen. Hier werd hij al gauw vanuit de B1 naar de A1 doorgeschoven, waar hij 2 jaar gespeeld heeft. Op zijn 17e keerde Alisic terug bij SVV. Na 2 jaar in de A1 werd hij gescout door FC Utrecht. Na drie maanden Jong Utrecht, maakte Adnan al zijn debuut voor de hoofdmacht van FC Utrecht. Deze wedstrijd was tegen Roda JC. Na zijn periode bij FC Utrecht voor een jaar verhuurd aan FC Dordrecht, hier speelde hij weer wekelijk wedstrijden. In dit jaar werd Dordrecht in de tweede ronde uitgeschakeld door RKC Waalwijk.

Adnan speelde hierna vier seizoenen voor Excelsior Rotterdam, twee jaar in de Eredivisie en twee jaar in de eerste divisie. Na Excelsior was Adnan toe aan een andere uitdaging. “Na laatste seizoen Excelsior was ik toe aan een andere uitdaging. Ik tekende voor 3 seizoenen bij het Hongaarse Debreceni VSC. Heb er een leuk avontuur gehad. Helaas moest ik er al na 1 jaar al weg. Wel landskampioen geworden en de beker van Hongarije gewonnen.”

Zijn laatste periode als profvoetballer vond plaats bij FC Dordrecht. “Na dat seizoen tekende ik weer bij FC Dordrecht waar ik mijn laatste 3 jaar als profvoetballer heb gespeeld. En ook daar promoveerden we in 2014 naar de Eredivisie wat ook echt 1 van mijn hoogtepunten waren in mijn carrière. Laatste jaar in de Eredivisie gespeeld en afgesloten met een 2-1 overwinning tegen Ajax.”

Na zijn periode bij FC Dordrecht nam Adnan afscheid van het betaalde voetbal. “Daarna vond ik het tijd om afscheid te nemen van het profvoetbal en me te richten op het leven na het voetbal. Ik tekende voor 1 jaar bij GVVV in de toenmalige Topklasse. Ook daar promoveerden we dat jaar naar de nieuw gevormde tweede divisie.”

“Na dat jaar kwam ik in contact met Leonidas, die toen in de eerste klasse speelden, om daar weer te komen voetballen samen met mijn tweelingbroer Amir. Ik wilde altijd al nog een keer met mijn broer en dichterbij huis voetballen. Dus de keus was snel en makkelijk gemaakt.” Deze keuze pakte goed uit. “Dat jaar kampioen geworden en vervolgens nog 1 jaar in de Hoofdklasse gespeeld.”

Hierna besloot Adnan door het reizen wat lager te gaan voetballen. “Ik vond het reizen naar uitwedstrijden door heel het land niet meer leuk. Vandaar dat ik daarna de keus heb gemaakt om voor COAL in de derde klasse te voetballen. Die keus was ook vrij makkelijk omdat mijn tweelingbroer Amir er ook ging voetballen. En ik heb en ken daar al vrienden van mij die er spelen. Met Jasmin heb ik bijvoorbeeld altijd goed contact onderhouden, hij wilde ook dat ik bij COAL kwam voetballen. Eerste jaar zijn we naar de tweede klasse gepromoveerd waar we nu nog steeds spelen.”

Adnan wil vooral zo lang mogelijk voetballen. “Voor de toekomst wil ik zo lang mogelijk voetballen zolang ik fit ben en blijf. Zoals het er nu naar uitziet ga ik nog wel een paar jaar door als voetballer.” Voor na zijn voetballoopbaan denkt hij al na over de mogelijkheden. “Wie weet heb ik na mijn carrière de ambitie om trainer te worden. Voor nu blijf ik lekker voetballen.”

Over op het huidige seizoen. RVV Coal komt uit in de tweede klasse D. “Het huidige seizoen begon heel goed. 3 wedstrijden, 6 punten. Een goede start voor COAL. Zelf was ik ook weer helemaal fit. Hadden er weer zin nadat het vorig seizoen abrupt werd gestopt. Jammer dat we nu weer paar maanden niet verder konden voetballen. Wel lastig om steeds weer opnieuw te moeten beginnen en ritme op te doen. Hopelijk kunnen we in januari weer van start en anders is het weer een verloren seizoen.”

Adnan vertelde eerder al een aantal hoogtepunten. “Als speler heb je meerdere hoogtepunten. De promoties bij FC Dordrecht en Excelsior natuurlijk. Mijn debuut bij FC Utrecht ook. Voetballen in een volle Kuip vind ik ook wel één van mijn hoogtepunten. Heb drie keer in de Kuip mogen spelen, waarvan laatste keer als aanvoerder. Dat zijn en blijven mooie herinneringen.” Adnan zijn dieptepunten zijn de degradaties met Excelsior en FC Dordrecht.

Adnan vertelt over zijn rituelen die hij voor iedere wedstrijd terug laat komen. “Goed slapen. Voor een wedstrijd goed eten. In de kleedkamer lekker muziekje op en ontspannen naar de wedstrijd toewerken.”

Naast het voetbal kijkt Adnan naast voetbal graag naar allerlei sporten op tv. “Sporten als Formule 1, tennis, basketbal, rugby, vechtsport. Maar ook kijk ik graag films en speel ik soms FIFA op de Playstation. Hiernaast train ik graag mijn kinderen.”

‘Wat maakt voetbal zo belangrijk voor jou?’ is een vraag die iedere editie weer terugkomt. Deze vraag stelden we dus ook aan Adnan. “Voetbal is eigenlijk mijn leven. Doe niks anders van kleins af aan dan met voetbal bezig zijn. Beetje gek om te zeggen, kan moeilijk een leven zonder voetbal voorstellen.” Dit zorgde de afgelopen paar maanden ook voor een moeilijke tijd. “De maanden dat er helemaal geen voetbal was dit jaar waren echt moeilijk voor mij. Gelukkig zijn er weer wedstrijden op tv en kunnen/mogen we ook zelf in groepjes trainen.”

Adnan hoopt in januari de competitie te kunnen hervatten en deze ook af te kunnen maken. “Denk dat je niet verder kan kijken op dit moment.” Net zoals Adnan hopen wij bij VoetbalJournaal ook dat er weer zo snel mogelijk gevoetbald kan worden.

Hiermee sluiten we dit uitgebreide interview af. Wil je nou ook een keer je verhaal doen over jouw favoriete sport? Stuur dan een mailtje naar voetbaljournaalnl@gmail.com met jouw contactgegevens.

Klik hier voor meer informatie over RVV Coal