XERXES

Een vriendenelftal met talenten uit heel Nederland. De heren spelen samen bij de mooie vereniging Xerxes. Plezier en de derde helft zijn voor Xerxes DZB de drive om samen door te blijven gaan.

De mannen zijn begonnen met spelen tijdens de pandemie. Dit was natuurlijk een valse start want al snel lag de voetbalwereld stil. Gelukkig heeft corona de heren niet weerhouden en zijn ze individueel en in kleine groepjes gaan trainen en spelen. “Uiteindelijk hebben we steeds meer wedstrijden mogen spelen. Momenteel zijn we al weer anderhalf jaar actief in het gezelligste team van Nederland”, vertellen ze.

Elk elftal ervaart samen overwinningen en tegenslagen. “Ons hoogtepunt is de eenheid elke wedstrijd. Natuurlijk staat winst voorop, maar hoe dan ook er is nooit ruzie en aan het einde van de dag zijn we gewoon achttien vrienden die er elke zondag een feest van maken, no matter what!”, vertelt de woordvoerder. Een dieptepunt van het elftal was de uitschakeling in de beker. “Volledig tegen de verhouding in eraf gaan in de laatste minuut na meermaals het aluminium geraakt te hebben was enorm zuur”, vult een speler aan.

_NEW_Fysiotherapie Rozenburcht_250097De mooiste wedstrijd van de heren was de winst op de kampioenen. “Alleen ons elftal heeft gewonnen van dit team. En hoe!! Gevochten voor elke meter en met een 3-1 het veld afgestapt. Wat een pot!”, vertelt een speler. Ambitie voor het huidige seizoen is in de top vijf eindigen. “We liggen op koers met nog twee wedstrijden te gaan. Volgend jaar zetten wij hoger in voor de titel”, geeft de woordvoerder aan.

Het elftal van de heren zit vol met grappenmakers en gezelligheidsdieren. De grootste lolbroek van het team is Elshaday Berahi. “Of het nou in het veld of in de kleedkamer is, deze man heeft altijd de tijd voor humor en grapjes”, geven de spelers aan. Daarnaast Teun Pieterse, deze speler heeft de titel: koning van de derde helft op zijn naam staan. De andere sfeermakers in de kantine zijn Alain Pierot en Tom Mercey. “Maar als het om kleedkamer gezelligheid gaat?, dan draait dj Tom de boel plat en zorgen Noeri, Esrom en Lynden voor de party vibes”, geeft een lid van Xerxes aan.

https://www.restaurantcaDe heren van Xerxes komen vanuit diverse plaatsen elke zondag naar de voetbalvelden. De spelers komen uit:  Doetinchem, Zoetermeer, Hellevoetsluis, Schiedam, Den Haag, Delft en Brielle. “Elke zondag weer onze vriendinnen of vrouw uitleggen waarom we geen leuke dingen kunnen doen. Want ey er moet wel gevoetbald worden… Bij ons is het “normaal dat er een mannetje of 50-100 langs de zijlijn staat. Allemaal vrienden uit heel Nederland die genieten van wat wij doen. Want eerlijk is eerlijk plezier en derde helft zijn voor Xerxes DZB ook de drive om samen door te blijven gaan. Kom een keertje langs zouden wij zeggen. We zien je graag op sportpark Faas Wilkes te Rotterdam”.

Tot slot hebben de spelers nog een laatste mededeling. “Er staan namelijk drie prachtige bruiloften op de planning voor dit jaar en zelfs een mini Xerxes supporter die we in ons armen gaan sluiten. Kortom 1 grote familie”.

Klik hier voor het laatste artikel van Xerxes DZB.