Danny Haasdijk (20) is een echte Ridderkerkse jongen die van zijn hart geen moordkuil maakt. De voetballer van hoofdklasser Rijsoord wil zich ‘naar het plafond spelen’. Waar zijn grens ligt, weet de aanvallende middenvelder niet precies. “De tweede divisie zou fantastisch zijn.”

tuk tuk
Haasdijk meldde zich als hummeltje van vier aan bij Rijsoord, de club die zich al jaren op prima niveau manifesteert in de regio Rijnmond. Hij kende er jaren die werden gekenmerkt door een combinatie van prestaties en gezelligheid.

Dat Haasdijk als C-junior de overstap maakte naar plaatsgenoot en rivaal RVVH, had veel te maken met het klimaat bij die club. “Ik wilde graag een betere speler worden en wist dat ik dat bij RVVH kon. Er kwam een heel groepje jongens naar de club die op hoger niveau hadden gespeeld, sommigen zelfs in de jeugd van Sparta Rotterdam. Ik kwam in een heel sterke lichting terecht, waarmee we in de jeugd drie keer kampioen zijn geworden. In sportief opzicht was mijn gang naar RVVH top.”

Met de sfeer bij RVVH was op zich ook weinig mis, vervolgt Haasdijk, die in Rotterdam Veiligheidskunde op HBO-niveau studeert. Dat zijn oude club Rijsoord knusser aanvoelde, kan hij evenwel niet ontkennen. “Bij RVVH ging het nóg meer om de punten. Bij Rijsoord bleven we meestal langer met elkaar hangen in de kantine. Maar de jeugdwedstrijden van RVVH werden wel heel goed bezocht. Daarom was het altijd een drukke boel op het complex.”

Haasdijk slaagde er als senior niet in stamkracht te worden van het eerste team. Hij was vooral tweede elftalspeler en maakte eveneens deel uit van de Onder 23-formatie. In die hoedanigheid wekte hij de belangstelling van Rijsoord, toen hij een buitengewoon puik optreden afleverde tegen VV Dubbeldam. “Brasco Tuvaljevic was trainer van de O23 van die club en was gelijk gecharmeerd van mij. Hij wist dat ik bij RVVH in het tweede speelde en informeerde of ik terug naar Rijsoord wilde komen. Hij zou daar namelijk de nieuwe trainer worden.  Ik vond het prachtig dat de club mij terugvroeg natuurlijk. Ik heb de overstap gemaakt en niemand bij RVVH heeft me dat kwalijk genomen.”

Omdat het noodlot nu eenmaal geen onderscheid maakt, kreeg Haasdijk begin dit seizoen een tegenvaller van formaat te verwerken. In de finale van het Ridderkerk Toernooi, toen uitgerekend RVVH de opponent was, raakte hij op ongelukkige wijze geblesseerd. “Ik voelde mijn been al een tijdje trekken in die wedstrijd. Dat heb ik wel vaker, dus ik ging gewoon door. Ik ben niet zo snel in paniek. Maar na 25 minuten schoot het keihard in mijn bovenbeen toen ik wilde uithalen. Ik moest van het veld af en we verloren notabene met 4-0. Doodzonde, ik had me veel meer voorgesteld van die pot. Maar ik kan weer volop trainen en wil me naar mijn plafond spelen. Ik denk dat ik nog een stuk hoger kan. De tweede divisie, dat zou prachtig zijn.”

Haasdijk is fanatiek Feyenoord-aanhanger.  “Vierdejaars seizoenkaart, vakkie X”, klinkt het in Ridderkerks-Rotterdams. “De ene keer is het klote, de andere keer ziet het er wel aardig uit. Je weet het nooit helemaal zeker met die club. En met Dickie trouwens ook niet.”

Klik hier voor meer informatie over Rijsoord
Klik hier voor meer artikelen over Rijsoord