Boyd-Hagestein-P.P.S.C.

Boyd Hagestein (17) is speler van de voetbalclub P.P.S.C. in Schiedam. Momenteel voetbalt hij in de verdediging van Jo19-1. Naast zijn passie voor de sport voetbal, studeert hij in het tweede leerjaar van de opleiding logistiek supervisor.

De linksachter speelt sinds zijn vierde jaar bij de club. Hij is begonnen bij de kabouters van de voetbalvereniging. ‘’Ik ben bij de club terecht gekomen via mijn vader, Jeremy Hagestein. Hij is op zijn twintigste begonnen met voetballen bij P.P.S.C.’’ Op dit moment is zijn vader trainer van het eerste elftal. Boyd heeft in zijn voetbalcarrière voornamelijk in selectieteams gespeeld. Dit jaar speelt hij in Jo19-1 op tweede klasse niveau.

De tweede helft van het seizoen is weer begonnen. ‘’Het voetballen op zich gaat beter dan in het eerste seizoen. We hebben een paar ongelukkige wedstrijden gehad, maar ik hoop dat ons team in de top vier eindigt.’’ Naast het voetballen heeft Boyd twee jaar geleden zijn scheidsrechtercursus gedaan. De zeventienjarige fluit nu om de week de E en de F-teams als vrijwilliger van de club.

De schiedammer speelt dit jaar zijn eerste competitie in Jo19. ‘’Ik zou in de toekomst graag willen aansluiten bij het tweede elftal. Uiteindelijk wil ik mijzelf graag bij het eerste elftal voegen.’’ Hij wil persoonlijk nog meer fysiek worden, nog sneller kunnen handelen en zichzelf op alle andere vlakken nog beter ontwikkelen. In zijn vrije tijd speelt Boyd graag een potje FIFA en vindt hij het erg leuk om tijdens de wintersportvakantie de sport skiën te beoefenen.

Wat betreft zijn voorbeeldvoetballer is Boyd groot fan van Messi. ‘’Messi speelt voetbal op een heel ander niveau. Hoe hij voetbalt is zo speciaal, niemand anders heeft dat.’’ Om de wedstrijd optimaal te kunnen spelen gaat Boyd de dag van tevoren op tijd naar bed en zorgt hij dat hij goed is uitgerust zodat hij zich kan focussen op de wedstrijd.

Klik hier voor meer informatie over P.P.S.C.
Voor een ander artikel over P.P.S.C. klik hier