Alicia Belder (17) begon haar voetbalcarrière op de rechtsbuitenpositie. Na een vervelende blessure was er een plaats onder de lat voor haar weggelegd. “Ik vond het eigenlijk best leuk en voelde me gelijk op mijn plek.” Momenteel ontwikkeld de nummer 1 zich enorm snel bij BVV Barendrecht en traint ze regelmatig mee met het talententeam van Sparta Rotterdam.

tuk tuk
Belder kent veel pech met blessures. “In drie jaar keepen heb ik zes keer mijn enkelbanden afgescheurd. Elke keer lag ik er bijna drie maanden uit.” Echter was haar eerste blessure juist de start van haar keeperscarrière. “Toen ik 13 was, begon ik met voetballen bij IFC. Hier speelde ik een halfjaar op rechtsbuiten, totdat ik voor de eerste keer mijn enkelbanden afscheurde. We hadden op dat moment geen vaste keepster, waardoor ik al snel in het doel belandde.” Het beviel de jonge doelvrouw zo goed, dat ze besloot een stapje hoger op te doen. “Ik ging keepen bij SteDoCo, waar er op een hoger niveau werd gevoetbald.” Zelf stapte Belder ook over op een andere keeperstrainer. “Tot op de dag van vandaag train ik bij Wim Ribbens in Son en Breugel. Een keeperstrainer met veel ervaring, waar ik veel kan leren.”

Helaas stopte SteDoCo met de meidenafdeling, waardoor Belder op zoek ging naar een andere vereniging. “Momenteel speel ik bij BVV Barendrecht binnen een nieuwe selectie op hoofdklasse niveau. Helaas heb ik mijn debuut nog niet mogen maken in het eerste elftal.” Belder doet daarom veel wedstrijdritme op bij het tweede elftal. Binnen deze zelfde periode richtte Sparta een talenteam voor meiden op. “Tijdens de trainingen heb ik mezelf goed kunnen laten zien, waardoor ik geselecteerd werd. Ik train iedere week in het stadion met heel veel plezier.” Voor de talentvolle doelvrouw stonden mooie wedstrijden tegen Ajax en AZ op het programma, echter gingen deze niet door vanwege dat welbekende virus.

Belder zit nog niet heel lang op voetbal, maar geniet enorm van het spelletje. “Ik zou er niet aan kunnen denken om niet te kunnen trainen.” In drie jaar tijd heeft de keepster zich enorm ontwikkeld en veel vooruitgang geboekt. “Ik raak ook erg gemotiveerd als ik weer nieuwe dingen leer en als ik mezelf steeds grotere stappen zie maken.” Ondanks haar lengte stijgt de nummer 1 vaak boven iedereen uit. “Ik ben volop aan het trainen op mijn explosiviteit en beenkracht, zodat ik nog verder en hoger kan springen en afzetten.”

De talentvolle doelvrouw is enorm trots op wat ze in korte tijd heeft bereikt. “Sparta Rotterdam is de eerste BVO waar ik geselecteerd ben, ik hoop hier dan ook te mogen blijven.” Ondanks het teleurstellend seizoen, hoopt Belder zo snel mogelijk weer tijdens wedstrijden het doel te kunnen verdedigen. “Ik kijk er naar uit om mijn eerste wedstrijden te spelen voor Sparta en natuurlijk minuten te mogen maken bij BVV Barendrecht.” De doelvrouw is enorm ambitieus en heeft mooie doelstellingen voor ogen. “Mijn doel is de top bereiken. Ik hoop daarom me binnen nu en drie jaar te kunnen vestigen aan een belofte team of een eerste elftal van een BVO.”

Foto: Progert

Meer artikelen lezen over BVV Barendrecht? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over BVV Barendrecht.