Vierdeklasser ZBVH kwam bij de opvolging van vertrekkend trainer Robin Borremans met een verrassing op de proppen: de keuze van technische bewindvoerders in Zuid-Beijerland viel op de ervaren keuzeheer René Milot, die voor het eerst in jaren een standaardteam onder zijn hoede krijgt. 

ZUID-BEIJERLAND – Met Robin Borremans koos ZBVH enkele jaren geleden voor een trainer die nog aan het begin van zijn carrière stond en voor wie de entree bij ‘Hercules’ de mogelijkheid was om de eerste ervaringen in het métier op te doen. Met de keuze van de Zuid-Beijerlandse beleidsbepalers voor Rene Milot slaat de club een andere weg in: Milot is immers gepokt en gemazeld in het vak.

Voor de oefenmeester zelf betekent zijn nieuwe klus een rentree in het vak als hoofdtrainer van een standaardelftal. Na drie jaar het tweede team va IJVV De Zwervers onder zij hoede te hebben gehad, vond de door de wol geverfde trainer het eigenlijk weer het moment om een eerste elftal te trainen en te coachen. Een keuze waarin de factor tijd nadrukkelijk meewoog. ,,Door werk en beschikbare tijd ben ik er even tussenuit geweest als hoofdtrainer’’, lichtte Milot desgevraagd zijn beslissing toe. ,,Nu is die situatie veranderd en wil ik weer hoofdtrainer zijn”, was de duidelijke uitleg van de trainer-coach op zijn ommezwaai in zijn trainersloopbaan die hem al op veel verschillende plekken bracht.

Op het curriculum vitae van Milot staan namelijk al heel wat trainersklussen in de afgelopen jaren vermeld. Als hoofdtrainer was hij achtereenvolgens als hoofdtrainer werkzaam bij DBGC (twee seizoenen), Slikkerveer (twee seizoenen), Overmaas (twee seizoenen), LMO (twee seizoenen), nogmaals een periode bij DHZ (twee seizoenen), Hekelingen (twee seizoenen) en DVV’09 (twee seizoenen). Een bijzonder rijtje, waarin meteen een constante opvalt: twee jaar is de maximum tijd dat Milot bij een vereniging aan de slag blijft. Ook daarvoor is een belangrijke reden: ,,Ik denk dat de houdbaarheid van een trainer na twee jaar verstreken is.”En dus staat ook in de verbintenis met ZBVH een termijn van twee jaar vermeld. Of wordt de Zuid-Beijerlandse klus een doorbreking van de bijna wiskundige wetmatigheid dat Milot twee seizoenen aan een club verbonden blijft. ,,Dat durf ik op voorhand niet te zeggen. Het hangt voor een groot gedeelte af van de samenstelling van de spelersgroep door de jaren heen dat ik bij een club ben. Zij er veel mutaties dan zou een derde seizoen tot de mogelijkheden behoren, maar anders denk ik dat ze na twee jaar mijn praatje wel uit hun hoofd kennen.

In de vierde klasse G speelt ZBVH dit seizoen niet meer dan een bijzonder bescheiden rol. Een periodetitel was de doelstelling, maar de grilligheid brak de Zuid-Beijerlanders regelmatig in wedstrijden op al was de 1-0 zege onlangs bij lijstaanvoerder BZC/Zuiderpark het beste bewijs dat ZBVH wel degelijk een rol van betekenis had kunnen vervullen in deze poule. Voor het volgend seizoen heeft Milot al een bepaald verwachtingspatroon gecreëerd. ,,Een periode is mijn doelstelling komend seizoen. Maar tevens wil ik er voetbal in krijgen en vooral plezier. Ik denk dat de resultaten dan vanzelf gaan komen bij ZBVH.”