Charlie-de-Graaf-FC-Binnenmaas

Dit keer gaan wij in gesprek met de Charlie de Graaf van FC Binnenmaas over komend seizoen. Hij is erg optimistisch en verwacht goed mee te kunnen draaien in de tweede klasse. We spraken over zijn kennismaking met het voetbal, hoe hij fit is gebleven in de zomerstop en zijn blik op komend seizoen.

De Graaf begint over hoe is hij begonnen met voetbal. “Ik ben op mijn zesde begonnen met voetballen bij VV Puttershoek. In 2006 zijn VV Maasdam en VV Puttershoek gefuseerd. Hierna zijn deze twee verenigingen over gegaan in FC Binnenmaas. Hier heb ik heel mijn jeugd gespeeld en speel hier nog steeds. Op mijn 18de heb ik mijn debuut gemaakt in het eerste elftal van FC Binnenmaas.”

TuinverzorgingDeBergden_voorjaar2021

De middenvelder heeft niet stilgezeten in de zomerstop. “Wij zijn tot eind juni doorgegaan met trainen en hebben wij ook nog twee wedstrijden gespeeld. Hierdoor bleef de conditie goed op peil. Daarna kwam de zomerstop en deze ben ik doorgekomen door twee keer per week te gaan hardlopen.” De Graaf gaat verder in op zijn doelen voor komend seizoen. “Ik heb voor mijzelf geen persoonlijk doel gesteld. Mijn doel is het om het zo goed mogelijk met de ploeg te doen en dat er we er een leuk seizoen van maken.”

Naast zijn persoonlijke doelen haakte De Graaf ook in op de doelen van het team. “Het doel moet altijd zijn om zo hoog mogelijk te eindigen. Ik denk ook zeker dat wij mee kunnen doen voor een periode, wanneer wij weer de vorm van de afgelopen seizoenen te pakken krijgen. Afgelopen seizoen pakten we ook een periode en eindigden hoog op de ranglijst.”

DeGeusSchilderwerken_voorjaar2021

Zo verwacht De Graaf aardig wat punten te gaan pakken op Sportpark De Lange Weide. Dit terwijl de club nog tot voorkort actief was in de derde klasse. “Ik denk dat wij een goede ploeg hebben om goed mee te kunnen doen in de tweede klasse. Er zijn een paar jongens bij gekomen en doorgekomen uit de jeugd, waardoor wij op alle posities sterk bezet zijn en minder afhankelijk van bepaalde spelers. Hierdoor hoeven wij ons ook niet vast te pinnen op een speelwijze en zijn wij gelijk ook een stuk flexibeler in het spelen van verschillende systemen.” De Puttershoeker kijkt tegen geen tegenstander op en steekt dit niet onder stoelen of banken. “Ik verwacht dat wij goed gaan meedraaien dit seizoen en dat wij voor niemand bang hoeven te zijn.”

Klik hier voor meer informatie over FC Binnenmaas.
Klik hier voor meer artikelen over FC Binnenmaas.