Steeds maar struikelen op de drempel die het scheidingsvlak tussen derde en tweede klasse betekend. Het was voor FC Binnenmaas de afgelopen jaren steeds een bijna traumatische ervaring tijdens het ‘toetje’ van het seizoen als weer een poging om promotie te bewerkstelligen in rook opging.

Aan dat trauma komt dit seizoen een einde. Fop Gouman neemt afscheid met de door iedereen die geel-groen een warm hart toedraagt zo begeerde promotie naar de tweede klasse.

,,Toch hebben we in de laatste weken in wedstrijden en in verschillende fases in die duels de druk wel gevoeld’’, memoreerde Gouman na de 3-2 overwinning op SC Botlek die de voorlaatste stap richting de titel – Rozenburg liet immers opnieuw punten liggen waardoor het gat met de ‘achtervolgers’ nog meer groeide – betekende. ,,Iedereen wil zo verschrikkelijk graag en dat werkte de spanning in de hand binnen de ploeg. Dat was anders dan tijdens de trainingen, waar ik vind dat het niveau dat we tijdens die trainingen hebben laten zien echt dik tweedeklasse-waardig is geweest. Jammer dat dat er niet tijdens de wedstrijden is uitgekomen, maar dat heeft ons niet belemmerd om te staan waar we wilden staan waardoor we onze ambitie konden waarmaken.

We hebben niks cadeau gekregen dit seizoen, hebben het zelf waar moeten maken en dan smaakt de beloning nog lekkerder.’’ Aan de selectie voor volgend seizoen, als Marco Jalink de trainerstaken overneemt van Gouman, is in de afgelopen weken al driftig gewerkt in de afgelopen weken. Van Heerjansdam komt Thomas Oomsen over en ook Angelo van der Spek (nu nog XerxesDZB) is volgend seizoen bij FC Binnenmaas te bewonderen.