Jasper Huisman is 29 jaar en heeft bij een aantal verenigingen gevoetbald voordat hij bij NSVV terecht is gekomen. Zijn hoogtepunt is de drie jaar die hij bij VVGZ gespeeld heeft. Op dat moment was hij aanvoerder en twee jaar topscoorder. Nu is hij weer op zoek naar plezier en een nieuwe uitdaging.

Op 10 oktober 2020 verloor SHO met 0-6 tegen RVVH, dit was ook de laatste wedstrijd die Huisman speelde voor SHO. In de rust werd Huisman gewisseld na de week ervoor ook gewisseld te zijn tegen Nieuw-Lekkerland. De tussenstand van SHO tegen Nieuw-Lekkerland was 2-1, na de wissel van Jasper Huisman werd het uiteindelijk 2-3. De trainer van SHO gaf Huisman aan dat hij hem niet had moeten wisselen. Een week later stond SHO in de rust 1-0 achter tegen RVVH, Huisman werd weer gewisseld en ze eindigde met 6-0.

In de rust ben is Huisman uit mijn slof geschoten. ‘’Nadat de trainer zei dat ik eruit moest heb ik gezegd dat hij een keer zelf in de spiegel moet kijken en wellicht zichzelf zou moeten wisselen.’’ Uiteindelijk heeft Huisman beseft dat het niet heel slim was om dit zo te zeggen waar de gehele selectie en staf bij was.

De volgende dinsdag moest Huisman zich melden op de club voor een gesprek met de technische commissie. De club had besloten om hem uit de selectie te verwijderen. ‘’Dit door één uitbarsting van mijn kant, maar voetbal is een emotie toch?’’ Verbazingwekkend vindt Huisman wel dat de club aangaf dat als Sander Fakkel zou vertrekken, de deuren altijd voor hem open zouden staan.

Voordat de overschrijving plaatsvond heeft Huisman uit eigen initiatief een gesprek met zijn trainer gepland om te vragen hoe hij in het team paste. ‘’Ik zou een van de steunpilaren worden, het gif in een elftal kunnen brengen met een opstelling van 4-3-3. Daarop heb ik de keuze gemaakt om te blijven. Drie weken later hadden we onze eerste bekerwedstrijd. De Formatie was 4-4-2 en ik zat wissel.’’

Huisman is gelukkig nog wel door de voordeur vertrokken, maar er ging wel een verhaal vooraf. ‘’Ik ben een speler die geen lieverdje is in het veld. Maar je kan mij beter in je team hebben dan in die van de tegenstanders haha.’’ Huisman vindt het jammer dat de verschillen met de huidige trainer te groot zijn nadat hij drie jaar geleden naar SHO werd gehaald om meer gif in de ploeg te brengen.

Verder is de afhandeling niet heel netjes verlopen. Nadat de keuze werd gemaakt om Huisman uit de selectie te verwijderen is er besloten om hem niks meer uit te keren. ‘’Zij vertaalde het op zo een manier dat het leek alsof niet zij, maar ik de keuze had gemaakt om de selectie uit te gaan.’’ Na heel wat brieven die op en neer zijn gegaan hebben de penningmeester en de voorzitter het uiteindelijk netjes afgehandeld.

Nu heeft Huisman de keuze gemaakt om weer naar NSVV te gaan om zijn plezier terug te vinden en bovenin mee te draaien in de tweede klasse. ‘’Ik zie het ook niet als een stap terug, bovenin de tweede klasse of onderin de eerste klasse is weinig verschil. Met de ervaring die ik heb wil ik met deze groep bovenin mee gaan draaien.’’

Over de trainingen bij NSVV zegt de voetballer dat ze pittig zijn. ‘’Afgelopen drie jaar niet zo pittig geweest en dan zitten we in de voorbereiding van de voorbereiding haha.’’

Voor meer artikelen over NSVV klik hier.
Voor meer informatie over NSVV klik hier.