©Foto’s: Voetbal Rotterdam

Richard Koutstaal had zich bij zijn aantreden bij OSV Oud-Beijerland één duidelijk doel gesteld: promotie vanuit de vierde klasse was het ultieme streven tijdens het debuutjaar van Koutstaal bij OSV dat de ambities niet onder stoelen of banken stak. Het bleek geen dagdromerij, want het succes kwam er. En niet alleen met de hoofdmacht, maar ook het tweede team van de club pikte een graantje mee.

OUD-BEIJERLAND – Uit handen van de illustere ex-international Adri van Tiggelen ontvingen de spelers van Oud-Beijerland bij het bezoek aan Stellendam de trofee behorende bij de titel in de vierde klasse H. De grijns van de ‘Spijker’, zoals de bijnaam van Van Tiggelen luidt, was breed en verraadde een warme sympathie voor de succesvolle OSV’ers die zich na de 4-1 triomf op Stellendam laafden aan het resultaat dat zo nadrukkelijk was nagestreefd dit seizoen.

,,Als we niet promoveren, dan heb ik het niet goed gedaan.’’ Dat citaat van Richard Koutstaal hing wekelijks boven de blauw-witte brigade, die daarmee door de oefenmeester onder hoogspanning was gezet. Na een moeilijk begin van de competitie, waarin met name tegen de Hoeksche Waardse eilandgenoten dure punten werden verspeeld, kwam de Oud-Beijerlandse machine op toeren. ,,Vanaf het begin af aan vond ik dat Oud-Beijerland een betere ploeg had dan een seizoen eerder, met meer kwaliteit in de gelederen’’, hield Koutstaal altijd staande.

En in de prestatiereeks kwam het surplus aan kwaliteit uiteindelijk ook tot uitdrukking. Vanaf 4 november, de dag dat de verrassend tot de nacompetitie doorgedrongen formatie van Goudswaardse Boys OSV een nederlaag had toegebracht, tot het bezoek aan Stellendam op 10 mei werd geen nederlaag meer geleden. Onberispelijk regen de Oud-Beijerlanders de goede resultaten aaneen. Elk puntengewin was een stap dichterbij het grote doel: de gang naar de derde klasse, een nieuw tussenstation op de weg omhoog op de voetballadder.

Stellendam vormde bij de laatste schrede naar het seizoens succces geen al te hinderlijk obstakel meer. OSV Oud-Beijerland liet zich niet meer stremmen in de jacht op een succesvolle afronding van het seizoen. Ilyas Edir, topschutter van de Hoeksche Waard Shurnel François, Marco van Daalen en opnieuw Shurnel François waren trefzeker in het kampioensduel dat in een 1-4 triomf eindigde. Met een straatlengte voorsprong op DVV’09 was het pleit beslecht, smaakte het succes opperbest en verhoogde Adri van Tiggelen de feeststemming bij de Oud-Beijerlanders door de kersverse kampioenen het kostbare aandenken aan een succesvol seizoen te overhandigen.

OSV heeft het verloren gegane terrein herwonnen, maar daar zal het – als het aan Koutstaal en zijn manschappen ligt – zeker niet bij blijven. OSV Oud-Beijerland heeft hogere doelen, wil in het zaterdagamateurvoetbal aan een klauterpartij omhoog beginnen zoals het ooit ook deed toen de zondag hoofdmacht het voorste schip van de blauw-witte verenigingsvloot was. Om dat doel te bereiken krijgt de selectie een grote kwaliteitsimpuls, zoals duidelijk verder op de pagina blijkt. De spelers van dit seizoen bewezen in elk geval de druk van het moeten presteren aan te kunnen. Die eigenschap maakte de overheersing nog mooier en het succes nog smakelijker. Een extra ingrediënt van dat succes: de nacompetitieplek van het tweede team, dat in het spoor van de hoofdmacht dus ook mooi resultaat afdwong. Het incasseren van een periode leverde een eerste nacompetitieduel op met Oude Maas 2 dat met 0-2 gewonnen werd.

Selectie flink versterkt
De selectie van OSV Oud-Beijerland krijgt een flinke metamorfose in de komende maanden. De overstap van veel spelers van Piershil naar de nieuwbakken derdeklasser zorgt voor een immense impuls voor de selectie die op alle fronten aanmerkelijk sterker wordt. Ook in de keeperssectie, waarin Serhan Tenekecioglu de nieuwe aanwinst is. De keeper komt over van SVV en zal aankomend jaar de concurrentiestrijd aan gaan met Tom Kukler en Roeland de Vries tussen de palen. De keepers krijgen te maken met een armada van nieuwe spelers, afkomstig van het vrijwillig uit de tweede klasse getreden Piershil. Stephan Baaij, Jurriaan Lindhout, Jordi van Marion, Loek Visser, Jas Jaspers, Wesley Koedam, Patrick Korpel en Thomas Lagerweij maken allemaal de overstap naar OSV. Zij werden gevolgd door de DRL-spelers Jeffrey Tewelde en Levy Groeneweg die de Maasstad verlaten en daarmee het voorbeeld volgen van hun sportieve kameraad David Pieters die in 2016 ook al bij OSV Oud-Beijerland is neergestreken en gaan voetballen.

Valencia komt naar OSV
De trainers van de vermaarde Spaanse club Valencia worden deze zomer ingevlogen om bij OSV Oud-Beijerland een voetbalkamp te organiseren. Een voetbalkamp waarbij iedereen welkom is bij OSV, iedereen zich aan kan melden en een mooi deel van de (voetbal)zomer kan gaan beleven.
De Valencia Voetbalkampen zijn een unieke ervaring voor jeugdvoetballers van zes tot en met veertien jaar. Tijdens het Valencia Voetbalkamp krijgen de voetballers drie dagen training van officiële Spaanse trainers van Valencia volgens de succesvolle Valencia CF Academy methodologie en basisprincipes. De trainingsgroepen worden ingedeeld naar leeftijd en niveau, zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan trainen. Aanvragen voor samen indelen kunnen worden gehonoreerd, mits het verschil in leeftijd én niveau van voetballen gelijkwaardig is.

In Oud-Beijerland selecteren de Spaanse trainers aan het eind van de training driedaagse één speler die een uitnodiging ontvangt voor een weekend Valencia. De speler gaat daar als gast van Valencia trainen en heeft een meet & greet met de sterren van het eerste elftal dat een status heeft opgebouwd in de eigen competitie maar ook in het buitenland. Het afgelopen seizoen eindigde Valencia op de vierde plek in de Primera Division, Valencia Voetbalkampen strijkt neer in Oud-Beijerland van 20 tot en met 22 augustus.