Gisterenmiddag speelden SSS VR1 tegen Eredivisionist Excelsior Barendrecht VR1 een oefenwedstrijd. Ondanks dat SSS VR1 pas twee trainingen er op hadden zitten en nog niet compleet zijn, verschenen er toch een grote groep aan de start.

In de eerste helft houdt SSS VR1 goed stand en weet het ook tweemaal gevaarlijk te worden. Met een hakbal verlengt Griffith op Linda die alleen voor de keepster komt. Helaas wipt ze de bal over de keepster net naast het doel. Even later is het opnieuw Griffith die met een steekbal Mandy diep stuurt, maar zij komt niet tot een schot.
De ruststand is dan ook 0 – 0.
In tweede helft werken de SSS vrouwen opnieuw hard, maar uiteindelijk toch de doelpunten voor Excelsior Barendrecht. Mede door een sterke spits bij Excelsior Barendrecht, die het de SSS verdediging erg moeilijk maakt. De paar kansen die Excelsior Barendrecht krijgen, weten zij wel te scoren. Uitslag 0 – 3.

Er is strijd geleverd, met een aantal goede combinaties en gedegen veldspel een aantal kansen weten af te dwingen. Een mooie eerste stap richting het vervolg van de competitie.

Oefenprogramma SSS VR1
SSS VR1 oefent nog tweemaal in aanloop naar de competitie. Zaterdag 26 januari komt Sporting’70 VR1 op bezoek, de eerste klasser uit de competitie van SSS VR2, wedstrijd om 14:30 uur. Op dinsdag 29 januari oefent SSS VR1 tegen de hoofdklasser DSE VR1 (zon) om 20:00 uur in Klaaswaal.

De competitie wordt hervat op 2 februari met de inhaalwedstrijd SSS VR1 – Be Quick VR1 om 17:00 uur. Op 9 februari volgt vervolgens de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft met SSS VR1 – sc Woezik VR1 om 17:00 uur.

Nieuwe Speelsters
In de winterstop mochten de SSS Vrouwen ook twee nieuwe speelsters verwelkomen! Van Svelta Melsele (uit België) kwamen over Lisa van der Mijle en Gite Deckers. Beide jonge talenten, keepster Lisa is 17 jaar en verdedigster Gite is 16 jaar, mogen zich laten zien in de selectie van trainer Michel Visser. Daarnaast heeft onze oud-international Jeanine van Dalen de voetbalschoenen weer aangetrokken en speelde gisterenmiddag voor het eerst weer een wedstrijd sinds 26 mei 2018.

SSS VR2
Eerste klasser SSS VR2 staat momenteel 10plaats en zal dus nog een plaatsje moeten stijgen om nacompetitie te ontlopen. Voor SSS VR2 wordt de competitie pas hervat op zaterdag 9 februari met de thuiswedstrijd tegen IJzendijke VR1. Verder speelt SSS VR2 nog in de districtbeker. De 2knock-out ronde wordt zaterdag 19 januari al gespeeld. Dan zullen zij het opnemen tegen sportclub Monster VR1, wedstrijd wordt gespeeld om 12:00 uur in Klaaswaal.

Het oefenprogramma van SSS VR2 ziet er als volgt uit: dinsdag 22 januari gaat SSS VR2 op bezoek bij Antibarbari VR1 (zon), die bovenin de tweede klasse staan.

Zaterdag 26 januari komt tweede klasser sc Gastel VR1 (zon) op bezoek om 12:00 uur. Zaterdag 2 februari reist SSS VR2 naar Utrecht voor de oefenwedstrijd tegen Faja Lobi KDS VR1, ook tweede klasser. De laatste oefenwedstrijd voor de competitie is thuis tegen BSC VR1 op dinsdag 5 februari om 20:00 uur. AALMet dit volle programma maken de vrouwen zich klaar om te gaan knallen in de tweede seizoenshelft!