Vorige week won SSS Klaaswaal VR1 de thuiswedstrijd van Buitenveldert VR1 (2 – 1 met doelpunten van Demi van der Heiden en Linda Kruithof) waarmee de SSS vrouwen zich al nagenoeg veilig speelde, maar definitief was het nog niet.Het gaat nog om 5 punten voorsprong en nog twee wedstrijden te spelen.

SSS Klaaswaal zelf speelt thuis, op veld 2 (aangezien het tegelijk speelt met SSS 1), tegen Jong PEC Zwolle. De concurrent Jong Alkmaar kreeg Wartburgia op bezoek. Mocht SSS geen punten pakken, dan is het afhankelijk van die wedstrijd. Jong Almaar mag niet winnen. Bij verlies van Jong Alkmaar of een gelijkspel is SSS VR1 al veilig!

Zoals gemeld Jong PEC Zwolle, een voetballende ploeg die dan ook voetballend sterker beginnen en uit een hoekschop op voorspong komen, 0 – 1. SSS VR1 speelt matig en  heeft dan ook moeite met het voetbal van Jong PEC. Ook de 0 – 2 valt.

Na rust komt SSS sterker uit de kleedkamer en weet het Jong Pec verder van het eigen doel af te houden. Het is Rosalie Hoogerwerf die SSS terugbrengt in de wedstrijd, met een mooi afstandsschot in de kruising! 1 – 2. SSS Klaaswaal probeert meer en zet de verdediging van Jong Pec steeds vaker onder druk. Hier valt ook de gelijkmaker uit. Een eigen doelpunt, een mooi lob over de keeper heen, levert de 2 – 2 op! Helaas valt even later wel 2 – 3 en een kwartier voor het einde 2 – 4.

Dan voor het vlak voor het einde is er ineens gejuich. Jong Alkmaar heeft verloren van Wartburgia! SSS VR1 is veilig. Op dat moment fluit ook de scheidsrechter voor het onderuithalen van Demi van Oudenaren in het strafschopgebied. Mandy van der Heiden schiet het penalty binnen, 3 – 4.

 Ondanks het 3-4 verlies handhaafd SSS VR1 zich in de topklasse!! Wat een topprestatie van een topteam! #sssvrouwenpower

SSS Klaaswaal staat momenteel op de 8e plaats in de landelijke topklasse, met vijf punten voorsprong op de nummer 10, momenteel Jong Alkmaar, die aan het einde van het seizoen nacompetitie moeten gaan spelen.

Zaterdag kunnen FC Eindhoven (AV) VR1 en SSS VR1 gaan uitmaken wie er op de 7e of 8e plaats gaan eindigen (afhankelijk van de wedstrijd van ADO den Haag Vrouwen). SSS VR1 speelt om 14:30 uur in Eindhoven!