Blijft hij OSV Oud-Beijerland trouw of kiest topschutter Shurnel Francois toch voor een overstap naar een club op een hoger niveau? Het antwoord van de vraag is nog niet te geven, want de afloop van het seizoen van de derdeklasser zal mede bepalend zijn voor de keuze van Francois.

Het leek wel alsof Shurnel Francois in de thuiswedstrijd van OSV Oud-Beijerland tegen Rozenburg even een rekening voor zichzelf moest vereffenen. Met twee goals had de aanvaller een belangrijk aandeel in de 6-1 overwinning van de formatie van vertrekkend trainer Richard Koutstaal op de collega-hoogvlieger, die op de ranglijst werd bijgehaald.

Voor Shurnel Francois gaf de overwinning echter ook een stuk persoonlijke genoegdoening. Bij Rozenburg was de goalgetter eerder dit seizoen tegen een rode kaart opgelopen, die hem een schorsing van zes wedstrijden had bezorgd. ,,Ik heb dus nog wel wat goed te maken voor mezelf’’, had Francois voor de wedstrijd aangekondigd. En hij hield woord.

Evenals een week eerder tegen zijn oude club SC Botlek, waar hij twee jaar geleden vertrok, was Francois ook tegen Rozenburg verantwoordelijk voor twee doelpunten. Het bracht de teller van de makkelijk scorende speler van Oud-Beijerland alweer op veertien voor dit seizoen en een prominente plek in het topschuttersklassement van de Hoeksche Waard dat hij in het vorig seizoen op zijn naam schreef. ,,Eigenlijk verbazingwekkend dat ook dit jaar weer zo hoog sta terwijl ik eigenlijk heel wat wedstrijden gemist heb dit seizoen’’, is het oordeel van Shurnel Francois.

Het scoren gaat hem in de beslissende fase van het seizoen wederom goed af. Toch toonde Francois zich uiterst ingetogen bij zijn twee treffers tegen SC Botlek. ,,Ik heb niet gejuicht in die wedstrijd, inderdaad. Als ik scoor tegen mijn oude club, dan houd ik me in en vier ik dat in stilte’’, lichtte hij zijn reactie na de treffers toe. Tegen Rozenburg was er wel sprake van pure euforie, want in de topper in een strijd om een plek in de nacompetitie toonden de Oud-Beijerlanders zich uiterst schotvaardig. Jan Jaspers was tweemaal succesvol evenals Shurnel Francois.

OSV deed daarmee een hernieuwde stap richting nacompetitiedeelname. En die deelname zou wel eens heel bepalend kunnen zijn voor het verloop van de carrière van Francois op zeer korte termijn. ,,Ik heb nog niet beslist waar mijn toekomst in het volgend seizoen ligt’’, stelt de hoofdpersoon zelf.

,,Ik wil graag hogerop, richting de tweede klasse maar de vraag is nu of dat met Oud-Beijerland gaat gebeuren of bij een andere club. Ik heb nog geen uitsluitsel gegeven wat het gaat worden, al begrijp ik dat het voor iedereen beter zou zijn als ik de knoop zou doorhakken. Als ik naar mezelf kijk, dan ben ik eerlijk en zeg ik dat ik graag op een hoger niveau wil gaan spelen en dat ik de derde klasse achter me wil laten. Dat kan natuurlijk ook met Oud-Beijerland. Maar als we met Oud-Beijerland de nacompetitie zouden halen, betekent dat dat het seizoen nog langer duurt en dat er nog geen zekerheid is over de afloop. Ik heb inmiddels ook al met de nieuwe trainer Ramon Hageraats gesproken. Een aardige man die duidelijk heeft gemaakt wat hij graag wil gaan bereiken. Ik houd voorlopig nog even een slag om de arm, al ben ik wel duidelijk over mijn eigen ambities: ik wil heel graag hogerop.”