Kort maar hevig. Voor Piershil was het seizoen 2020-2021, net als voor andere amateurverenigingen, voorbij voor het goed en wel begonnen was. Eindelijk was er afgerekend met een lange periode zonder overwinningen en was ook in competitieverband de hatelijke nul al van het conto, toen het seizoen stopte. En toen alles met het oog op de nieuwe jaargang in kannen en kruiken leek, veranderde ook dat.


PIERSHIL – Eindelijk was er de afrekening met de trieste serie die sinds 31 maart van het jaar 2018 had geduurd. Onder leiding van de nieuwe trainer Ramon Orgers (inzet) werd eindelijk weer eens een zege bejubeld, na de 2-1 uitzege bij NTVV in districtsbekerverband. Het zorgde voor nieuw elan in een seizoen, waarin ook weer in competitieverband gesmaakt zou gaan worden. Zo was althans de overtuiging binnen Piershil.

Het bleef echter bij drie nederlagen en een punt na een doelpuntloos gelijkspel tegen Simonshaven toen de competitie tot stilstand kwam en nooit meer hervat zou worden. Piershil moet nog langer wachten op die eerste competitietriomf en de vraag is onder welke trainer dat dan zal gaan gebeuren. Want waar Piershil eerder bekendmaakte dat trainer Ramon Orgers en assistent Gideon Kromme ook komend seizoen zouden doorgaan, daar kwam begin april de mededeling dat het toch niet zal komen tot een tweede seizoen voor Orgers bij de rood-witte brigade. De oefenmeester is per direct vertrokken omdat hij zijn trainerswerkzaamheden niet meer kon combineren met zijn andere activiteiten. Het contract dat nog een jaar zou voortbestaan, werd dus verbroken waarbij Orgers heeft aangegeven dat hij de club zal bijstaan als daar behoefte aan is.

Eén ding is echter duidelijk: Piershil zal weer opnieuw moeten beginnen nadat het elan van die ene bekeroverwinning terug was. Het bestuur van de club hoopt zo snel mogelijk een nieuwe trainer te kunnen presenteren.

Foto: Piershil

Klik hier voor meer artikelen over Piershil
Meer informatie over Piershil? Klik hier.