Piershil belandde de afgelopen seizoenen in sportief opzicht in een neergaande spiraal, waarbij de hoofdmacht van de club terugviel naar de kelder van het zaterdagamateurvoetbal. Maar de eerste tekenen van nieuw elan zijn duidelijk zichtbaar.


PIERSHIL – Niet minder dan tweeëneenhalf jaar had Piershil erop moeten wachten om het zoet van de overwinning weer eens te smaken. Toen, op 31 maart 2018, was het voor de laatste keer raak geweest: uit bij Rhoon werd destijds met 5-2 voor de competitie gewonnen. Op 29 augustus 2020 kwam eindelijk een einde aan die lange periode zonder zeges: voor de districtsbeker won de formatie van de nieuwe trainer Ramon Orgers (inzet) met 2-1 bij NTVV dankzij treffers van Fernando Costas ‘Neto’ en Benny Kromme. Het gejuich was die dag even niet van de lucht.

Die eerste zege  na lange tijd, ook al was het in bekerverband, beklemtoont dat het positieve weer langzaam terrein wint binnen Piershil dat na jaren van sportief moeilijke tijden aan het opkrabbelen is. Orgers – die assistentie krijgt van Gideon Kromme – zorgt als jonge trainer voor nieuw elan, gesteund door Rinus Vis als bestuurslid technische zaken die teruggekeerd is bij de vereniging. Piershil verwelkomde voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen een karrenvracht aan nieuwe spelers, die ervoor moeten zorgen dat de toekomst er weer zonniger uit gaat zien. Het zorgde ervoor dat er voldoende leden zijn voor drie elftallen. Vis riep zelfs al hoopvol uit dat de Piershilse hoofdmacht zich in het linkerrijtje zou gaan manifesteren. In competitieverband bleef echter een vervolg op de zege bij NTVV nog uit.

Op bestuurlijk vlak zijn er ook veranderingen. Henk Heikoop besloot een stap terug te doen als voorzitter en werd opgevolgd door een goede bekende op het bestuurlijke vlak in Piershil: Theo Bos, die al een langdurige periode als preses achter de rug had, is bereid gevonden om opnieuw de voorzittershamer te hanteren. Bos kent het klappen van de zweep op bestuursniveau en de vereniging op zijn duimpje.

Op voetbalgebied streefde Piershil enige tijd een fusie met Goudswaardse Boys na. Die kwam er echter niet. Wel is het samenwerkingsverband binnen de jeugd met de collega-vereniging uit het voormalige gemeente Korendijk-gebied van de Hoeksche Waard intact gebleven. Daarbij heeft het tweetal versterking gekregen van een andere ‘buurman’, ZBVH. Na het uiteenvallen van de SJO Korendijk bleek het voor Goudswaardse Boys en Piershil nagenoeg onmogelijk een indeling te maken voor de resterende jeugd. Tegelijkertijd bleek het ook voor ZBVH lastig om voor sommige leeftijdscategorieën voldoende spelers op de been te brengen en een volwaardig team te vormen. Door de krachten te bundelen is dat praktische probleem weggenomen en zijn teams aangevuld (JO19 en JO11). Het is tevens het bewijs dat Piershil ook de blik vol gericht heeft op de toekomst.

Klik hier voor meer informatie over Piershil
Klik hier voor meer artikelen over Piershil