Het Nieuw-Beijerlandse NBSVV presenteerde in januari Mark Smeding als de nieuwe trainer voor het komende seizoen. Het kwam echter tot een vervroegde entree voor Smeding bij de zaterdagvierdeklasser, waar zijn voorganger Louis Jacobs in februari besloot op te stappen. Onder Smeding is NBSVV nog zoekende.


NIEUW-BEIJERLAND – Bij zijn aantreden sprak voormalig doelman Mark Smeding de hoop maar ook de verwachting uit dat hij NBSVV hogerop kon helpen. Maar voor de voormalig trainer van Zinkwegse Boys en SSS is het in prestatief opzicht duidelijk nog zoeken in een kalenderjaar waarin corona de sport keihard treft en waarin na de definitieve stop in maart de competitie in de huidige jaargang opnieuw tot stilstand is gekomen.

In het afgelopen seizoen liet Mark Smeding zijn (drukke) werkzaamheden – bij de gemeente Schiedam en in het bedrijf Hout van Vloeren – prevaleren boven het trainerschap en keepte zijn wedstrijdjes in het derde team van Zinkwegse Boys, de club die hij ook als trainer diende. Bij ‘de Zinkweg’ beleefde hij ook het grote succes door de blauw-rode brigade naar de derde klasse te leiden. Door het vervroegde vertrek van Louis Jacobs kwam de deur naar NBSVV opeens in een eerder stadium wagenwijd open te staan. Al bleek de periode na zijn binnenkomst, door de uitbraak van de coronapandemie, van korte duur. ,,De eerste indrukken die ik heb bij NBSVV zijn heel erg fijn en positief. Alles wat ik als trainer zoek en waar ik mijn voldoening uithaal, vind ik daar. Ik heb er enorm veel zin in om met deze club stappen voorwaarts te gaan maken’’, liet hij in de periode tussen twee seizoenen optekenen.

In het huidige seizoen is het nog nadrukkelijk zoeken voor Smeding met zijn Nieuw-Beijerlandse formatie, die opende met een roodgekleurde derby tegen Zinkwegse Boys (1-2), waarna verlies tegen het favoriete GOZ – dat vorig jaar op weg leek naar de titel – volgde. In de thuiswedstrijd tegen Pernis (2-2) speelde NBSVV de hatelijke nul weg. Dat was een knappe prestatie, want Smeding miste een elftal spelers. De derby met Piershil op 24 oktober leek een fraai duel op te kunnen leveren, maar die is van de kalender door de stop van vier weken.

Klik hier voor meer informatie over NBSVV
Klik hier voor meer artikelen over NBSVV