NBSVV gaat opnieuw bouwen

Een seizoen vol tegenslagen eindigde voor het Nieuw-Beijerlandse NBSVV uiteindelijk in mineur: met de 3-0 nederlaag bij kampioen NSVV werd de degradatie naar de vierde klasse bezegeld. Op dat niveau zal, met de gemeentegenoten ZBVH en Goudswaardse Boys als mogelijke rivalen, de weg omhoog gevonden worden door de nieuwe trainer Louis Jacobs en zijn enigszins gewijzigde selectie.

NIEUW-BEIJERLAND – Het seizoen 2017-2018 gaat voor NBSVV de boeken in als de jaargang waarin het degradatiespook vaak dreigend aanwezig was en op de slotdag alsnog keihard toesloeg. Bij het nog in een feestroes verkerende NSVV, dat het tweedeklasserschap al enkele weken eerder geclaimd had en rustig uitbolde naar het einde van een succesvolle campagne, sleurde het spook de brigade van vertrekkend trainer Dennis van Gils de vierde klasse in. Nietsontziend, zonder genade én zonder garantie dat een snelle terugkeer volgend seizoen zomaar even tot stand gaat komen. ,,Het zat er al een tijdje aan te komen’’, liet Van Gils, die straks na de zomervakantie aan de slag gaat bij de jeugd van NBSVV’s laatste competitietegenstander NSVV, zich berustend in het lot ontvallen.

Het vlaggenschip van de club van voorzitter Hans Broersen beleefde een jaar met veel tegenslagen. En dan hing ook nog eens een mogelijke fusie met de gemeentegenoten Goudswaardse Boys en Piershil in de lucht. Na het afhaken van Goudswaardse Boys leken NBSVV en het door een leegloop geteisterde Piershil zo’n beetje naar elkaar toegedreven te worden, maar inmiddels is duidelijk dat een samensmelting voorlopig in de ijskast staat en een zelfstandig voortbestaan (vooralsnog) het toekomstperspectief is.

Bij de Nieuw-Beijerlandse club treedt na het zomerreces Louis Jacobs aan als nieuwe oefenmeester. De opvolger van Dennis van Gils was al eens in beeld bij de Nieuw-Beijerlandse vereniging. Aan het einde van het jaar 2013 toonde Jacobs interesse om de vacature in te vullen die door het vertrek van Wim Tijl was ontstaan. De ervaren oefenmeester Louis Jacobs kende toenmalig preses Danny Pelizzon goed en legde contact met sportpark De Kreek. De Nieuw-Beijerlandse beleidsbepalers kozen echter voor Wim Schouten als ‘tussenpaus’ en voor Hans de Heer als de nieuwe oefenmeester voor het daaropvolgende seizoen.

In tweede aanleg komt zestiger Jacobs dus toch aan het roer te staan bij NBSVV, dat als vierdeklasser wel te maken krijgt met mutaties in de selectie. Al tijdens de slotfase van het inmiddels afgelopen seizoen werd duidelijk dat NBSVV een handvol spelers zou kwijtraken. Van vier spelers is al bekend dat zij stoppen met selectievoetbal of overstappen naar een andere club. Stefan van Alphen gaf aan  dat hij niet meer twee keer in de week kan trainen en koos ervoor om in een lager elftal te gaan voetballen. Gerrit Fix, die een eigen schildersbedrijf is begonnen, stapt over naar een vriendenteam van het Mijnsheerenlandse GOZ. Thom Makkenze en Joey Verbaas, die afgelopen zomer nog Heinenoord verruilden voor Nieuw-Beijerland, keren komend seizoen terug op sportpark de Tienvoet. Dat zal Louis Jacobs er echter niet van weerhouden om ambitieus aan de slag te gaan als straks het nieuwe seizoen nadert: de routinier in het trainersmetier wil een bijdrage leveren aan het streven om van NBSVV een stabiele derdeklasser te maken.

Total
9
Shares