In plaats van voetballen met zijn vrienden bij derdeklasser Charlois, speelt Lorenzo Pengel dit seizoen met NSVV in de tweede klasse. Overgehaald door Lesley van der Stoep koos hij voor de club uit Numansdorp. ,,Daar heb ik geen spijt van. NSVV heeft alles wat je als speler bij een club zoekt’’, verzekert Pengel.

NUMANSDORP – Op het voetbal- CV van Lorenzo Pengel prijken vooral zondagclubs. De 25-jarige aanvaller kwam uit voor LMO, DRL en FC Boshuizen. Vorig seizoen speelde hij bij VVGZ voor het eerst op zaterdag. Bij de club uit Zwijndrecht hield hij het na één seizoen voor gezien, maar voetballen op zaterdag is wat Pengel betreft een blijvertje. ,,Op zondag is er geen kip te bekennen langs de lijn. Op zaterdag is het druk én je hebt op zondag ook nog eens lekker een vrije dag. Zeg nooit nooit, maar ik denk eigenlijk niet dat ik nog op zondag zou gaan voetballen’’, vertelt Pengel.

Bij NSVV bevalt het de spits vooralsnog prima. Lesley van der Stoep bracht hem op het idee om met de Numansdorpers in gesprek te gaan. ,,Hem ken ik al langer. Hij belde mij op mijn vrije dag ’sochtends wakker. ‘Lorrie, we zoeken nog een spits. Wil je bij NSVV komen voetballen?’ vroeg hij. Hij vertelde dat het een echte dorpsclub was en dat het wel bij mij zou passen. Een elftal met veel harde werkers, terwijl ik meer van het voetballen ben. Dat was misschien wel een goede combinatie’’, blikt Pengel terug. Hij liet zich overtuigen om in gesprek te gaan met NSVV en verkoos die club uiteindelijk boven Charlois, waar hij met veel bevriende spelers in de derde klasse zou kunnen voetballen. ,,Een sportman wil toch altijd voor het hoogst haalbare gaan’’, aldus Pengel over zijn keuze voor de tweedeklasser.

Aan de jonge selectie van de trainers Bas Snel en Ton Havelaar, die in het district Zuid I is beland, voegt Pengel ervaring toe, maar vooral ook scorend vermogen. ,,Erg prettig’’, verzekert Snel. De spits is ook content. ,,Tot nu toe gaat het best aardig. We hebben een hele jonge selectie en dat zie je terug in de wedstrijden. De ene week is het alles, de week daarna is het niets. Dat wisselvallige moet er nog uit, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. We hebben daar alleen tijd voor nodig. Als dat er eenmaal uit is en we houden ons hoofd er goed bij, weet ik zeker dat wij in deze afdeling kunnen meedoen in de top-vijf.’

Wat Pengel bij NSVV al snel opviel is de beleving en betrokkenheid. ,,Het is een mooie club, iedereen is er mee bezig. De trainingsopkomst is ook hoog, dat verbaasde mij wel bij een tweedeklasser. Iedereen is gemotiveerd en niemand klaagt. Bij sommige clubs zie je dat jongens gaan zagen als ze naast het elftal staan, maar dat heb ik hier niet gezien. Iedereen is positief. NSVV heeft ook alles wat je als speler bij een club zoekt. De dingen zijn hier goed geregeld.’’

 

Geef een reactie