Lisa van der Mijle vertrok op 15 jarige leeftijd naar België vanuit het Huijbergse Vivoo om bij KVK Svelta Melsele te spelen. Nu, twee jaar later, is zij teruggekeerd naar Nederland en speelt ze voor SSS in Klaaswaal bij de vrouwen 1.

Verleden en heden
Lisa is begonnen met voetballen sinds zij 7 jaar oud is. Ze is begonnen met keepen, en is daar nooit mee gestopt. Van der Mijle is begonnen bij Vivoo, de club in het dorp waar zij woont, waar ze ook bij de Dames 1 actief was. Hier heeft ze gespeeld tot haar 15e tot ze naar België vertrok om daar voor Svelta Melsele te spelen. Echter heeft het niet lang geduurd voordat ze weer is teruggekeerd naar Nederland. “Het liep niet helemaal lekker in ons team. Er waren een aantal dingetjes en toen de trainer opstapte, heb ik met een paar andere meiden besloten dat het avontuur in België hier ophoudt voor ons. Ik ben toen een nieuwe uitdaging in Nederland gaan zoeken.”

Teruggaan naar haar oude club was wel een optie, maar hier heeft ze niet voor gekozen. “Ik wil graag proberen op een zo hoog mogelijk niveau te spelen en door te gaan. Ik train bij CTO in Eindhoven en dit is ook precies wat zij mij hebben aangeraden. Op dit moment speelt Lisa bij SSS in Klaaswaal bij de Dames 1 waar zij het erg naar haar zin heeft. “De meiden zijn allemaal super aardig en vanaf de eerste training werd ik al goed meegenomen in het team. De trainingen worden ook op een goed niveau gegeven waar ik veel van leer.”

Toekomst
Het belangrijkste toekomstplan wat Lisa heeft is vooral om het beste uit haarzelf te halen. Voor nu zit ze goed bij SSS, maar om ooit op een nog hoger niveau te spelen, is zeker iets wat ze wil. “Ik wil het beste uit mezelf halen wat mogelijk is. Voor nu is dit een goed tussenstation en ik zal mezelf blijven ontwikkelen. Wie weet waar ik over een jaartje of 2 ben. Als ik ooit een hogere stap kan maken, ben ik al heel erg tevreden.”

Om ooit bij het Nederlands Elftal te spelen is zeker iets wat van der Mijle zou willen. “Ik train natuurlijk bij CTO, waar ook meiden trainen die bij het Nederlands Elftal onder 17 en 19 spelen. Dit lijkt me allemaal geweldig om te doen. Mijn droom is daarom ook om ooit zelf voor Nederland te spelen.”

Keepster
Keepster is iets wat Lisa in eerste instantie niet wilde worden. Maar vanaf het moment dat zij voor de eerste keer in het doel stond, wist zij meteen dat dit was wat ze wilde. “Op mijn allereerste voetbaltraining mocht ik alle posities uitproberen. Toen ze aan mij vroegen of ik het wilde proberen, leek het me niet zo leuk. Dit was toch anders dan verwacht. Wat keepen zo leuk maakt is dat je de laatste redding kan zijn. Dan is het hele team heel erg blij met je als je die bepaalde redding maakt waardoor je misschien wel wint. Natuurlijk heb je dat als spits ook, maar het keepen sprak me heel erg aan.

Een keertje op een andere positie staan vindt ze niet erg, maar na een tijdje niet keepen, na bijvoorbeeld een blessure, mist ze het keepen wel. “Het is leuk om een keertje iets anders te doen, maar daar blijft het ook wel bij.”

Tip
Van der Mijle heeft ook nog een tip voor meiden die zelf net zoals zij ooit hoger willen voetballen. “Mijn tip voor meiden die ook hogerop willen voetballen is dat je echt voor je eigen weg moet kiezen.