Het komt niet dagelijks voor dat je als keeper de fijne kneepjes van het vak van een eredivisiedoelman kan leren.


De keepers van FC Binnenmaas kregen die kans onlangs wel: zij werden op een mooie aprilzaterdag onder handen genomen door de keeperstrainers van hun club én RKC-doelman Etienne Vaessen die speciaal naar de Hoeksche Waard was gekomen om met de keepers van diverse leeftijden aan hun vaardigheden te schaven. De leerzame clinic maakte deel uit van de keepersontwikkeling die FC Binnenmaas heeft uitgestippeld en waar eerder dit jaar al ontwikkelingen waren. In februari werd namelijk Martin Remmers als keeperstrainer en –coördinator aangesteld. Remmers was speler van de hoofdmacht en spant zich al jaren in voor de vereniging. De geslaagde keepersclinic zorgde wat dat betreft voor een mooi vervolg.

Er gebeurt overigens meer op jeugdvoetbalgebied, want sinds 14 april organiseert FC Binnenmaas opnieuw de Mini Champions League voor spelertjes van vijf en zes jaar die op woensdagmiddag hun competitie afwerken. Die mini-competitie bleek al eerder een schot in de roos.


Duurzame toekomst
FC Binnenmaas kijkt niet alleen op voetbalgebied naar de toekomst maar spant zich ook op accommodatiegebied in voor mooie komende tijden. Al eerder stapte de vereniging over op led-verlichting, maar de volgende stap richting duurzaamheid is de komst van zonnepanelen op het dak van het clubhuis. Met de gemeente Hoeksche Waard is overleg geweest en tevens is er een afspraak uit voortgekomen. Binnen afzienbare tijd zouden de panelen geïnstalleerd moeten zijn.

Meer artikelen lezen over FC Binnenmaas? Klik hier