In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met Robert van der Heiden, ‘captain’ van de veteranen van NSVV.

Robert begon zijn carriére bij V.V. Flakkee in Middelharnis. “In 1981 ben ik bij NSVV gaan voetballen, dus volgend jaar ben ik alweer veertig jaar lid. Hier is binnen het bestuur wat onduidelijkheid over, want een jaar of vijf geleden heb ik mijn speldje voor vijfentwintig jaar lidmaatschap gehad, dus ergens moeten er wat jaren verloren zijn gegaan. Ik heb echter wel alle vertrouwen dat het bij ons spelende bestuurslid, bekend als erelid en dynamische middenvelder, dit op tijd recht trekt.”

Binnen het elftal zijn wisselende successen geboekt. “We zijn op een gegeven moment toch afgegleden tot de laagste afdeling, waarop de libero en ik als leider/aanvoerder drastisch tekeer zijn gegaan op de transfermarkt afgelopen zomer. Alles lukte en iedereen die wij wilden kwamen ook. NSVV VE1 2.0 was geboren. Aan de sfeer heeft het in de oude samenstelling nooit gelegen, maar Veteranen VE1 2.0 is er qua voetbal absoluut veel op vooruitgegaan en ook de sfeer is met de nieuwe mannen echt nog steeds helemaal top. We hebben een team wat uit heel veel verschillende individuen met eigen ideeën en karakters bestaat, maar op de een of andere manier, klikt het geweldig en zijn we een echte eenheid en gaan we op zeker de dubbel binnen halen, mits Corona de wereld uit verdwijnt.”

De wedstrijd die hem het meest is bij gebleven is de wedstrijd die de veteranen als eerst kampioen heeft gemaakt. “Met 0-2 achter komen tegen een tegenstander, waar we uit iets van 0-6 gewonnen hadden, die nu met een gemengd eerste en tweede elftal kwam en vervolgens in de 112e minuut de 3-2 winst binnenkoppen door onze voormalige voorstopper. Dat we nog met elf man stonden was een wonder en ook de blessures tijdens de wedstrijd waren volgens mij niet zo lang om de lange blessuretijd te rechtvaardigen. Om te zeggen, dat we een partijdige scheids hadden, gaat me echter wat te ver. Dat het feest daarna nog erg lang duurde mag duidelijk zijn.”

Buiten de voetbal om, is er een idee om een eigen horecagelegenheid te starten in Numansdorp. “Uiteindelijk, als dit door gaat zijn wijzelf waarschijnlijk de beste klanten , maar moeten we ook de trainingskampen niet vergeten. Waar we het eerste jaar, een 16 jaar geleden nog ballen en voetbalschoenen meenamen, worden die sindsdien vergeten. Op de trainingskampen gebeuren elk jaar weer dingen, die nog steeds opgehaald worden in de kleedkamer en nog steeds voor hilariteit alom zorgen. De gekste ervaringen komen ook vaak tijdens de trainingskampen voor, maar om deze te publiceren is misschien niet zo verstandig.

Volgens de captain zijn er diverse inividueen binnen het team, wat het ook zo leuk maakt. “Het zijn soms net kinderen. Hoe laat spelen we? Gaat het door? Moet ik nou weer wissel? Ben mijn sokken vergeten? Waar blijft het bier? Zijn er geen broodjes? Wie heeft mijn trainingsjas? Jezus, wat een klote weer, en ga zo maar door. Als we dan eenmaal weer in de kleedkamer zitten met kratten bier, schalen broodjes, hapjes, de punten binnen, zware humor en elkaar de grofste toespelingen en verwijten makend, kan ik daar als aanvoerder weer enorm van genieten en energie putten voor de komende training en wedstrijd.

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com.

Meer informatie over NSVV vindt u hier.

Wilt u de veteranen van NSVV op de voet blijven volgen, dan klikt u hier.
Of lees 
hier een ander artikel over NSVV.