Huub van der Hoogt begon met voetballen toen hij zeven jaar was bij SHO. Daar heeft hij tot de JO13 (D-junioren) aan zijn carrière getimmerd. Van der Hoogt is daarna enkele jaren gestopt maar heeft vanaf de JO19 (A-junioren) de draad weer opgepakt bij OSV Oud-Beijerland. Momenteel komt de verdediger uit in het tweede elftal van OSV.


Huub van der Hoogt is 21 jaar en woont in Oud-Beijerland. Hij werkt als meubelmaker bij De Bommel Meubelen in Dordrecht. In zijn vrije tijd speelt hij in het tweede elftal van OSV, zijn rol in dit team is centrale verdediger. “Ik heb het daar prima naar mijn zin.”, voegt hij er zelf al aan toe.

Van der Hoogt begon op zijn zevende met voetballen bij SHO. Hij speelde daar van de JO9 tot de JO13, daarna heeft hij een pauze genomen van het voetballen. Vanaf de JO19 besloot de verdediger weer te gaan voetballen, zo vertelt hij: “Toen ik naar OSV kwam, was ik samen met een paar vrienden gekomen. Wij waren toen nog junioren en zijn dus met elkaar gaan voetballen in de JO19-2. Zodoende ben ik doorgestroomd naar het tweede van OSV, daar voetbal ik nu anderhalf jaar in.”. Zijn debuut voor dit tweede elftal van OSV maakte hij op zijn 19e al.

“Wat ons team uniek maakt? Dat is onze keeper, die is langer dan twee meter!”, grapt Van der Hoogt. Hoogte- en dieptepunten benoemen van zijn tijd in dit team vindt de verdediger lastig omdat zij elkaar niet vaak zien en dus weinig meemaken met elkaar. “Eigenlijk is dit hele seizoen een dieptepunt omdat we niet kunnen voetballen met het coronavirus.”

De trainingen zien er tegenwoordig dan ook anders uit voor de Oud-Beijerlanders. “Tegenwoordig is het gewoon partijen, er is niet echt veel anders mogelijk met deze corona tijd.” Binnen het team is er wel echt één duidelijke koning van de derde helft. “Dat is Jarmo, die houdt wel van een bacootje. Dat is ook wel te zien, want hij drinkt ze als water weg.”

Klik hier voor meer artikelen over OSV Oud-Beijerland.
Meer weten over OSV Oud-Beijerland? Klik hier.