De mogelijkheden zijn beperkt, maar toch staat Heinenoord dit jaar stil bij het 75-jarig bestaan van de club. Er wordt gewerkt aan een jubileumboek met tal van anekdotes en interviews met gezichtsbepalende leden. Dit komt van de hand van journalist Jan-Cees Butter die afkomstig is uit Heinenoord.


Naast het boek is ook een jubileumshirt ontwikkeld. Een uniek tricot dat is gebaseerd op het eerste shirt waarin de dorpsclub speelde, met een witte baan temidden van twee groene banen. Het shirt is via footballshop.nl te bestellen en is beschikbaar in zowel maten voor kinderen als voor volwassenen. De volledige opbrengst van het shirt komt ten goede aan de clubkas, waarmee Heinenoord in tijden van corona een extraatje hoopt te verdienen.

Het idee was dat Heinenoord op de oprichtingsdatum 6 juli een jubileumduel, als onderdeel van een heuse feestweek, zou spelen in het shirt.

Als gevolg van de coronamaatregelen zal de feestweek en dus ook het jubileumduel komende zomer geen doorgang vinden. Wellicht wordt het shirt op een ander moment nog tijdens een wedstrijd gedragen.


Voorloper ouder dan gedacht
SV Heinenoord werd een jaar na de Tweede Wereldoorlog, op 6 juli 1946 opgericht. Maar ook voor de oorlog werd er in het dorp al gevoetbald. En dat blijkt langer te zijn dan tot voor kort werd aangenomen. Dit bleek tijdens historisch onderzoek voor het jubileumboek. Uit krantenknipsels is gebleken dat HVV, oftewel Heinenoordse Voetbal Vereniging, al dateert uit 1914. Er is een bericht gevonden over een wedstrijd tegen Quick uit Oud-Beijerland. Eerder werd er vanuit gegaan dat de voorloper van SV Heinenoord rond 1921 het levenslicht zag.

Klik hier voor meer artikelen over Heinenoord.
Meer weten over SV Heinenoord? Klik hier.